NK OSIJEK - NK VARAŽDIN

Varaždinu bod u Osijeku, ali i teška ozljeda kapetana Postonjskog

Objavljeno: 14.08.2022. 21:06

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 21:08

U 5. kolu SuperSport HNL-a Varaždin je u Osijeku odigrao 2:2 (0:0), te ponovio dobru igru iz prijašnjih susreta, ali je izgubio kapetana Postonjskog kojem je slomljena noga u duelu s Caktašem.

Na početku susreta igralo se prilično ravnopravno da bi se nakon desetak minuta nametnula varaždinska momčad. Osijek je sve više bio u obrambenoj formaciji, a Varaždinci su sve više dominirali terenom. Varaždin je nastavio s igrom kao i protiv Hajduka i Dinama. Međutim, nije bilo ozbiljnijih prilika niti s jedne strane. U 24. minuti teško je ozlijeđen Postonjski u sudaru s Caktašom, te je odvezen kolima hitne pomoći u osječku bolnicu gdje je odmah podvrgnut operativnom zahvatu, a neslužbeno se doznaje da mu je pukla fibula. Umjesto Postonjskog ušao je Lusavec, te su varaždinski nogometaši nakon šoka nastavili s vrlo dobrom igrom. Od prilika treba izdvojiti onu Herrere u 40. minuti kada iz kontranapada upućuje udarac u okvir ali golman Osijeka brani. Janjić je glavom pucao pokraj varaždinskog gola, te je s te dvije prilike završen prvi dio susreta.

U drugom dijelu Osijek malo podiže tempo, Varaždin se uspješno brani do 57. minute kada nakon kornera i dva dodavanja Jugović pogađa Zelenikinu mrežu. Nakon postignutog gola Osijek nastavlja s pritiskom na varaždinskoj polovici terena. Kada je već izgledalo da će domaćini preuzeti potpunu kontrolu nad utakmicom Brodić u 65. minuti, nakon odlično kontranapada i dubinske lopte Teklića, pogađa za izjednačenje, 1:1. Nakon izjednačenja Osijek nastavlja s napadima. Trener Osječana osvježava napadačku liniju i nekoliko minuta nakon ulaska Beljo, nakon kornera glavom dovodi Osijek u novo vodstvo u 77. minuti. Trener Varaždinaca tada uvodi Perića koji također u prvom pravom kontaktu s loptom postiže gol za konačnih 2:2. Brodić je odlično primirio loptu prsima, a Perić u 83. minuti snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogađa mrežu Osijeka. Perić je bio u još jednoj stopostotnoj prilici u sudačkoj nadoknadi ali mu je domaći golman obranio udarac sa svega nekoliko metara.       

 

Komentari