NK Varteks će 14. siječnja odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hajduka i tako ojačati partnerstvo sa splitskim klubom. Višegodišnja sportsko-poslovna suradnja s Hajdukom službeno je potpisana u ljeto prošle godine, no prijateljstvo je počelo u studenom 2014. godine, koji je ostao upamćen kao mjesec "neodigranog derbija".

Tada su igrači Varteksa, u posljednjoj jesenskoj utakmici 1. Županijske nogometne lige protiv NK Obreš, istrčali na teren u majicama podrške za HNK Hajduk Split, koji je zbog "crnih lista", napravljenih za njihove navijače, odbio nastupiti na Maksimiru te time postao simbolom borbe protiv samovolje HNS-a.

Četiri godine kasnije, trećeligaški klub NK Varteks bit će gost Hajduku u prijateljskoj utakmici na Poljudu. Svoje viđenje partnerstva, ali i pripreme za samu utakmicu, prokomentirao je i trener Varteksa, Antun Jukić:

- U Splitu prije svega očekujem jedno lijepo druženje, gajenje prijateljskih odnosa i utakmicu bez natjecateljskog naboja. Utakmica sama je po sebi izrazito prijateljskog karaktera te nosi isključivo iskustvo igranja u prekrasnom ambijentu uz White Stonese i Torcidu na jednom od najljepših stadiona, Poljudu - rekao je Jukić.

Također, izrazio je i čast vođenja momčadi na “svetom tlu” u Splitu, prije nego 18. siječnja povuče momčad u osamu i pripremi je za nastavak prvenstva.Da publike ne nedostaje pobrinut će se i navijači oba kluba, pa će tako White Stones, Torcida i svi ostali ljubitelji nogometa bodriti svoje momčadi zajedno, na istočnoj tribini, uz popratni navijački dekor, kojim će dati dodatnu notu ovom prijateljskom druženju.

Utakmica na Poljudu počinje u 13 sati, uz besplatan ulaz za sve ljubitelje nogometa i simpatizere ovih dvaju klubova.

Komentari

13.01.2018. 17:17h Zadnja izmjena: 13.01.2018. 17:17