Počela Međužupanijska liga

Varteks kiksao u Čakovcu

Objavljeno: 21.08.2016. 19:27

Zadnja izmjena: 21.08.2016. 19:31

Varteksovi navijači s velikim su nestrpljenjem čekali početak Međužupanijske lige. S obzirom da se Varteks prilično pojačao u ovom prelaznom roku, očekivala se njegova sigurna pobjeda u Čakovcu protiv Sloge. Međutim, Varteks je samo na sebi svojstven način izgubio dobivenu utakmicu.

U prilično izjednačenoj igri Varteksovci su poveli u 36. minuti euroglom najveće ovoljetne akvizicije Tomislava Medveda koji je sa trideset metara pogodio rašlje domaćeg vratara. Sve je bilo dobro do izlaska Spasića nakon čega su domaći preuzeli inicijativu. U 86. minuti poravnao je Bajzek, da bi dvije minute kasnije, nakon sudara vratara Drevena sa jednim domaćim igračem, izgubljenu loptu prihvatio Antonović i poslao je u praznu mrežu.

Tako je Varteks već na startu razočarao.  Novi Marof, kojeg su ovog ljeta napustila četvorica igrača, napravio je iznenađenje u Svetom Martinu na Muri pobijedivši domaći Polet 2:1. Beštek u 13. i Vidović u 52. minuti doveli su svoje Marofčane do lijepe prednosti, ali je deset minuta prije kraja utakmicu „zakuhao“ Goričanec kad je smanjio na 2:1. Ipak, marofski bunker izdržao je do kraja. 

Zelengaj se punih 60. minuta dobro držao u Dunjkovcu protiv domaćeg Međimurca. Kućanci su čak i poveli golom Vugrinca u 35. minuti, ali je Saša Treska u samo pet minuta, u 61. i 66.  minuti, preokrenuo rezultat čime je donio veliko veselje svojim navijačima. Novajlija u ligi Nedeljanec nije uspio iznenaditi Rudara u Murskom Središću. Pokazalo se kako je prošle sezone drugoplasirana momčad lige za njih bila prevelik zalogaj. Rudari su slavili s glatkih 2:0, a strijelac oba zgoditka bio je Levačić u 2. i 59. minuti utakmice.

Susjedski derbi između Nedelišća i Pušćina privukao je na SRC Trate više od 400 gledatelja. U prvom poluvremenu bila je to šahovska partija, nadmudrivanje dvojice trenera, a onda je u četvrtoj minuti nastavka Nedelišće povelo preko Tomislava Levačića. Nakon toga domaći su se razigrali, stvorili su još nekoliko ozbiljnih prilika, ali je golman Pušćina Kolar bio nesavladiv obranivši između ostalog i jedanaesterac kojeg je izveo Slunjski.

Plitvica iz Gojanca u županijskom je „obračunu“ bila uvjerljiva protiv ove sezone prilično oslabljenog Zadrugara. Gojančani su poveli već u 1. minuti golom Luke Tomašića. Na drugi gol moralo se čekati punih 50. minuta kada je na 2:0 povisio Canjuga, a konačnih 3:0 djelo je Ilije Črnile u 89. minuti.

Zbog obaveza Jalžabećana u Kupu, gdje su u subotu eliminirali Pomorac, utakmica između Podravine i Jalžabeta odigrat će se u utorak 23. kolovoza.

Rezultati 1. kola MŽNL Varaždin – Čakovec: Mladost Komet – Sloboda 3:2, Međimurec –Zelengaj 2:1, Rudar – Nedeljanec 2:0, Sloga – Varteks 2:1, Nedelišće – Pušćine 1:0, Plitvica Gojanec – Zadrugar 3:0, Podravina – Jalžabet igraju 23.8.

Komentari