Varteksovci dobili dresove Borussije Dortmund, uručio ih im Domagoj Drožđek

Piše: IT/eVarazdin

Objavljeno: 04.01.2016. 08:15

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 10:17

Foto: NK Varteks

Nogometni klub Varteks iz Varaždina primio je ovih dana vrijednu i super atraktivnu donaciju u vidu originalnih dresova jednog od najpoznatijih njemačkih i općenito europskih nogometnih klubova, Borussije iz Dortmunda.

Spomenute dresove za igrače Škole nogometa Varteks-Fotex, koja djeluje u sklopu ovoga kluba, donirao je shopping park SUPERNOVA Varaždin, a da sama primopredaja blagdanskog poklona u aktualnim danima darivanja bude što svečanija, iste je Varteksovim klincima uručio Domagoj Drožđek, 19-godišnji nogometaš iz Varaždina koji već dvije godine igra upravo u dresu dortmundske Borussije.

Mnogo je simbolike u ovoj provedenoj akciji. S jedne strane, dortmundska Borussia je najgledaniji njemački bundesligaš, klub poznat po fantastičnim navijačima, a današnji NK Varteks nastao je 2011. godine upravo na krilima navijačke ljubavi i entuzijazma, u želji da se sačuva ono najvrijednije što je kultni varaždinski klub osnovan daleke 1931. godine imao: grb, klupske boje, ime pod kojim je ostvarivao najveće uspjehe u povijesti i – dakako – navijače.

S druge strane, klupska škola nogometa je i 10 godina starija od samoga kluba, a zanimljivo je da je – u tadašnjoj Školi nogometa Fotex – prve nogometne korake napravio i prve natjecateljske utakmice odigrao i sam Domagoj Drožđek, tada kao 5-godišnjak. Domagoj je stoga kao primjer mlade osobe koja je uspjela i od Fotexa preko Varteksa i Dinama dogurala eto do velike Borussije Dortmund, već sa 17 godina – savršen uzor klincima koji su od prije koji dan bogatiji za prekrasan žuti dres kluba s Westfallenstadiona (danas poznatog i pod imenom Signal Iduna Park).

Spomenimo i da je donacija dresova Borussije predana generaciji NK Varteksa koja je u 2015. godini ostvarila najveći uspjeh u kratkoj povijesti kluba, osvojivši naslov prvaka Regije Sjever (ispred prvoligaških pogona Slaven Belupa, Međimurja i Varaždina) pa im je i ovaj poklon SUPERNOVE dodatna nagrada za uspješna dosadašnja te motivacija za buduća ostvarenja.

Sukladno prikladnoj krilatici Mens sana in corpore sano nas posebno raduje odličan uspjeh vrhunskog mladog igrača Domagoja, jednako kao i kad naše donacije odu u prave ruke, onima kojima su potrebne i koji ih znaju cijeniti jer za njih imaju ne samo stvarnu materijalnu, nego i emotivnu vrijednost – rekla je neposredno po primopredaji upraviteljica shopping parka SUPERNOVA Varaždin Patricija Tkalčec, mag. kroat. i mag. german.

Komentari