Europski olimpijski festival mladih

Večeras Jana Koščak i Petar Šprem nose hrvatsku zastavu na otvorenju EYOF

HOO

Objavljeno: 24.07.2022. 08:00

Zadnja izmjena: 24.07.2022. 09:25

Na ljetnom Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji počinje danas a traje do 30. srpnja u slovačkoj Banskoj Bystrici, zastavu na otvorenju nosit će i perspektivna atletičarka AK Sloboda Jana Koščak.

Kao što je već poznato, na večerašnjem otvorenju Europskog olimpijskog festivala mladih hrvatsku zastavu nosit će atletikčarka Jana Koščak i rukometaš Petar Šprem.

Prema novim pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Europskih olimpijskih odbora (EOO), na svečanostima otvaranja natjecanja s olimpijskim predznakom zbog rodne ravnopravnosti se bira po jedna ženska i jedna muška osoba.

Jana Koščak iz AK Sloboda je osvajačica zlatne medalje na nedavno održanom mlađejuniorskom Europskom prvenstvu (U18) u Jeruzalemu. U disciplini sedmoboj postavila je novi državni rekord te peti rezultat svih vremena u svijetu. Uz ostvareni kriterijski rezultat za nastup na navedenom natjecanju, ostvarila je i kriterijski rezultat za nastup na Svjetskom prvenstvu U20, koje će se početkom kolovoza održati u kolumbijskom Caliju. Jana Koščak višestruka je prvakinja Hrvatske u uzrastu U18 te korisnica HOO-ova Programa hrvatskih olimpijskih nada.

Komentari