Vedran Sraga i Iva Risek 13. na prvenstvu Europe u standardnim plesovima

Piše: eVz

Objavljeno: 30.04.2015. 12:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Proteklog vikenda prijestolnica Republike Moldavije grad Chisinau i Sportski plesni savez Moldavije bili su domaćini dvaju velikih sportsko-plesnih natjecanja u organizaciji WDSF-a (World Dance Sport Federation) krovne sportsko-plesne udruge u svijetu.

Tako je u nedjelju, 26. travnja održano Europsko juniorsko prvenstvo u sportskim standardnim plesovima. Boje Republike Hrvatske, kao i mnogo puta do sada, branili su članovi Sportskog plesnog kluba „Varaždin“, Vedran Sraga i Iva Risek, aktualni juniorski prvaci Hrvatske u standardnim plesovima, te u kombinaciji standardnih i latinsko-američkih plesova.

U konkurenciji izvrsnih 47 plesnih parova, sve nacionalnih prvaka i vice prvaka iz ukupno 27 zemalja Europe, Iva i Vedran ponovo su postigli fenomenalan rezultat, osvojivši 13. mjesto.

Na žalost, nedostajalo je nevjerojatno malo sportske sreće, samo 1 bod od mogućih 45, koji bi varaždinski plesni par Sraga-Risek odveo u polufinale Europskog prvenstva u koje je ušlo 12 najbolje ocijenjenih plesnih parova.

Očekivanja samih plesača, ali i trenera, Miše Cigoja, bivšeg svjetskog prvaka iz Slovenije, bila su ipak jedan krug veća. Nadali su se polufinalu kao što su to uspjeli u travnju prošle godine u Moskvi na Europskom juniorskom prvenstvu u kombinaciji 10 sportskih plesova kada su osvojili povijesno 7. mjesto.

Napomenimo i to da su Iva i Vedran osvojili također 13. mjesto i 2013. godine i 2014. godine na juniorskim Svjetskim prvenstvima u kombinaciji 10 sportskih plesova.

U svakom slučaju ostvareni rezultat Vedrana i Ive najbolji je hrvatski juniorski rezultat u standardnim plesovima u povijesti Hrvatskog sportskog plesnog saveza ostvaren na europskom prvenstvu.

Dan ranije, u subotu 25. travnja, održano je Svjetsko prvenstvo Under-21 u latinsko-američkim plesovima za sportske plesače do 21. godine starosti. Predstavnici Republike Hrvatske na tom natjecanju bili su članovi SPK Varaždin i aktualni juniorski prvaci Hrvatske u latinsko-američkim plesovima Tin Sanjković i Milana Chekanova.

U izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji i do dvije godine starijih plesnih parova Tin i Milana osvojili su 39.-40. mjesto od ukupno 80 plesnih parova. Obzirom da su isti još uvijek kategorija juniora (do 19. godina) postignuti rezultat je doista odličan.

Podsjetimo se da su početkom mjeseca travnja Milana i Tin na Europskom juniorskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima također ostvarili najbolji juniorski rezultat u latinsko-američkim plesovima na europskim prvenstvima u povijesti Hrvatskog sportskog plesnog saveza ulaskom u polufinale i osvajanjem 12. mjesta.

Ovog trenutka plesni par Sraga-Risek na svjetskoj WDSF Ranking ljestvici zauzima 25. mjesto u standardnim plesovima i 38. mjesto u latinsko-američkim plesovima, dok je plesni par Sanjković-Chekanova pozicioniran na 83. mjesto u standardnim plesovima i 22. mjesto u latinsko-američkim plesovima.

Sportski plesni klub „Varaždin“ dakle s ponosom može reći da u svojim redovima ima vrhunske sportaše, hrvatske državne prvake koji na svjetskim elitnim natjecanjima ostvaruju najbolje rezultate u povijesti svojeg nacionalnog saveza što je dakako rezultat odličnog rada u samom klubu te sinergije sportaša, trenera, roditelja i uprave kluba koji je i službeno proglašen najboljim Klubom za 2014. godinu po ostvarenim rezultatima u Hrvatskom sportskom plesnom savezu.

 

Komentari