Velika rekreativna manifestacija: pješačenje na blagdan Sveta tri kralja

Objavljeno: 24.12.2015. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: DŠR Lančić - Knapić

„Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić“ za zainteresirane rekreativce svih uzrasta, organizira tradicionalno šesto grupno pješačenje na blagdan "Sveta tri kralja" u srijedu 06.01.2016 .godine s početkom u 9 sati...

Okupljanje je predviđeno u Društvenom domu u Knapiću (Lančić – Knapić, grad Ivanec, Varaždinska županija).

Organizatori mole sudionike starije od 14 godina da donacijom od 20 kuna pomognu u pokrivanju troškova organizacije pješačenja. Donacije se prikupljaju od 08,00 do 8,45 sati. Za sve sudionike pješačenja osigurana je hrana i piće. Svi sudionici pješačenja, i djeca i odrasli, trebaju se prijaviti za zapisnički stol zbog evidencije točnog broja sudionika pješačenja.

Pješačka ruta s povratkom iznosi 8,8 kilometara: KNAPIĆ – PIŠĆE - RISJE – ŽGANO VINO – SKRADNJAK – KNAPIĆ. Na Žganom vinu slijedi odmor, a sudionike dočekuje kuhano vino, topli čaj, jeger i domaći specijaliteti - kobasice, prezbušt, špek i kosana mast. Slijedi povratak do društvenog doma u Knapiću gdje sudionike čeka druženje u ugodnom prostoru uz topli obrok – grah, osvježavajuća pića i zabava uz glazbeni sastav.

Ovo događanje je iz godinu u godinu sve više i više posjećeno. Od malog društvenog pješačenja (30 sudionika) koje je započelo 2011. godine, ovaj događaj prerastao je u masovnu rekreativnu manifestaciju (250 ljudi), a za što organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz gorice i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Komentari