8. - 11. rujna

Svjetsko savate prvenstvo u Areni Varaždin - veliko priznanje Fight Clubu Kovačić i Hrvatskom savate savezu

Objavljeno: 07.09.2016. 08:44

Zadnja izmjena: 07.09.2016. 08:49

Svjetsko savete prvenstvo u disciplinama assaut i canne de combat održat će se u Varaždinskoj Areni od 8. do 11. rujna 20. U borbu za medalje kreće 350 boraca iz 40 zemalja svijeta. Publika će moći prisustvovati borbama najboljih iz: Japana, Kine, Madagaskara, Cameruna, Indije, Iraka, Meksika, Amerike.

Prvi puta u povijesti borilačkog sporta ovako veliko savate natjecanje održava se u Hrvatskoj, a  prvi se puta održava i natjecanje u canne de combat, odnosno borba sa štapom. 7. rujna održat će se i izbori za predsjednika svjetske savate federacije, te za predsjednika Europske konfederacije. Službeno otvorenje prvenstva održati će se 08.09. u 19,00 sati.

Hrvatski savate savez sa svojim istaknutim članovima proteklu godinu dana radio je na knjizi o savateu želeći što bolje promovirati ovaj sport široj publici. Knjiga je završena, a njena promocija bit će u Areni Varaždin 9. rujna u 19.00 sati.  

Pokrovitelji ovog prvenstva su predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, Hrvatski olimpijski odbor i Grad Varaždin.

Zbog što bolje promocije ulaz na sva tri dana natjecanja je slobodan.

Komentari