novi trener

Video - Dražen Besek po četvrti put postaje trener NK Varteksa

Objavljeno: 01.07.2024. 09:47

Zadnja izmjena: 01.07.2024. 09:48

Foto: NK Varteks

Kako ističu iz NK Varteksa, legenda varaždinskog nogometa, nekad beskompromisni kapetan, a potom i vrhunski trener Dražen Besek, po četvrti put postaje trener Varteksa.

U trenerskoj karijeri, ovaj 61-godišnjak je vodio Slaven Belupo, Osijek, Zagreb, Čakovec, poljski Zaglebie, slovensku Dravu, a radio je i na Malti, Maroku te čak 10-ak godina u Kini, u savezu i klubovima. Dražen Besek je bio vrhunski igrač, kapetan Varteksa i Dinama, a igrao je i u slovenskoj Olimpiji, danskom Ikastu te austrijskom Salzburgu.

- Kao igrač je najdublji trag ostavio u Varteksu, gdje je igrao u tri navrata, a najistaknije razdoblje bilo je od 1994. do 1996., kada je sudjelovao u najvećim klupskim uspjesima Varteksa u Prvoj HNL, kada su se Bumbari borili s Dinamom (tadašnjom Croatiom) i Hajdukom za trofeje. Nakon austrijske epizode, vratio se potom u klub, te vrlo brzo uskočio na klupu, kao trener igrač te odveo Varteks, prvo do finala kupa protiv Dinama, a potom preko Heerenveena do četvrtfinala Kupa kupova protiv Mallorce. Što je najveći rezultatski uspjeh u povijesti varaždinskog nogometa - dodaju iz NK Varteksa.

Kasnije je ponovno vodio Varteks, u sezoni 2002/03 te odveo Bumbare do trećeg mjesta. U trećem povratku u Varteks, 2007/2008., je klub spasio sa začelja, i od nula bodova nakon osam kola, dogurao do sigurne zone, i čak nekoliko mjeseci prije kraja bio i blizu Europe. 

 

Komentari