NK Bednja

VIDEO Evo kako je Nenad Bjelica nahvalio NK Bednju

Objavljeno: 14.09.2021. 18:02

Zadnja izmjena: 14.09.2021. 18:41

Sutra, u srijedu 15. rujna od 16 sati, uz izravan prijenos na HNTV-u, NK Osijek gostuje kod NK Bednja u Beletincu, u susretu 1/16 finala Kupa Hrvatske.

Beletinec je najmanje mjestog iz kojeg je nogometni klub koji sudjeluje u 1/16 finala Kupa HNS-a, pa će svima u klubu i općini biti izutena čast ugostiti cijenjenog prvoligaša.

- Bednja je već pet, šrst godina u vrhu županijskog nogometa, rekla je predsjednica NK Bednja Nadica Dreven Budinski. - Drago nam je da možemo ugostiti prvoligašku ekipu. Vrijeme će biti odlično i mi vjerujemo u čudo, iako je već ovaj plasman za nas vrhunski. Optimisti smo i ponosni što možemo ugostiti prvoligaša. Napravili smo veliki uspjeh i za naše mjesto i za županiju. Niz godina smo konstantni, iako smo svi volonteri. Koristimo i ovi priliku da promoviramo nogomet i uključimo što više djece u klub.

Ovaj susret ostat će upisan u povijest našeg naselja, kluba i županije, rekao je načelnik Općine Beletinec Marin Bosilj.

- Klub krasi zajedništvo i stručni rad, a rezultat dobre sportske politike je i sudjelovanje među 32 najbolja kluba u Kupu. Tri puta je NK Bednja do sada bio na ovom nivou natjecanja i ugostila je klubove poput Rijeke, Intera iz Zaprešića, te u pretkolu s Biogradom, Pitomačom, Slogom Vuteks i Uljanikom koji redom dolaze iz puno većih sredina nego što smo mi. Mi smo dokaz da nogomet još uvijek živi u malim sredinama, naglasio je Bosilj.

Ozbiljnost prije svega

NK Osijek nikada ranije nije igrao s ekipom Bednje, ali trener Nenad Bjelica upozorava na pristup u utakmici za koju su svi unaprijed već ubilježili pobjedu. Praktično nema prvoligaškog kluba u Hrvatskoj koji se na nekoj stepenici Kupa nije "poskliznuo" kod niželigaša. Bjelica zato biranom riječima hvali ekipu Bednje, koju su pratili osječki treneri i skauti.

- Ozbiljnost prije svega. Ne gledamo ih kao četvrtoligaša jer oni kvalitetom znatno nadilaze taj stupanj natjecanja. O tomu svjedoči i niz nepobjedivosti kojega imaju, a on traje gotovo već 50 utakmica. Opušteniji pristup u takvim utakmicama može stvoriti probleme i to svakako želimo izbjeći. Želimo našu „lokomotivu“ ponovno usmjeriti na pobjednički kolosijek, a ovaj nam dvoboj može biti i dobra priprema za prvenstveni ogled s Goricom, između ostaloga izjavio je Bjelica a što je još rekao možete vidjeti OVDJE.

Komentari