VAŽNA SIMBOLIKA

VIDEO: Horvatić i Dalić u Dubaiju kod šeika!

Ovaj visoki posjet, kao i funkcije koje obnašaju domaći predstavnici nogometa ipak daju određenu sigurnost da – kako god aktualna epidemijska kriza završila – varaždinski nogomet bi mogao proći najbolje moguće...
Objavljeno: 07.02.2021. 08:39

Zadnja izmjena: 07.02.2021. 09:13

Predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić i izbornik Zlatko Dalić vratili su se iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iz Dubaija, gdje je direktor HNS-a Marijan Kustić stavio potpis na Sporazum o suradnji s tamošnjim nogometnim savezom.

Horvatić i Dalić bili su dijelom izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza, pri čemu Dalić kao izbornik nogometne reprezentacije a Horvatić u svojstvu člana Izvršnog odbora HNS-a i nacionalnog predsjednika HNS-ove komisije za infrastrukturu, odnosno – ključnog tijela za investicije.

Važna simbolika

Za hrvatski nogomet važan je taj sporazum, a uslijed epidemijske krize – za varaždinski nogomet važna je simbolika koju varaždinska delegacija u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima predstavlja. Naime, ovaj visoki posjet, kao i funkcije koje obnašaju domaći predstavnici nogometa ipak daju određenu sigurnost da – kako god aktualna epidemijska kriza završila – varaždinski nogomet bi mogao proći najbolje moguće.

Jer, kao što je Hrvatska u aktualnu krizu ušla gospodarski jača, tako je i varaždinskim nogomet – nakon svega što se događalo početkom prošlog desetljeća – u aktualnu krizu ušao ponovno jak. Dalić je, kao što znamo, najuspješniji hrvatski izbornik u povijesti; NK Varaždin ponovno je prvoligaš, Horvatić je u ključnom tijelu HNS-a za investicije, a glavni tajnik Ivan Novak dužnosnik je FIFE i UEFA-e. Kako se čini, smirene su i naslijeđene tenzije.

"Do zadnje kapi krvi"

Godina prije epidemije, 2019-a, bila je godina najvećeg infrastrukturnog ulaganja, u vrijednost većoj od 4,2 milijuna kuna.

Toliko se, u samo jednoj godini, nije uložilo nikada ranije.

- Znamo koliko je toga ružnoga bilo izrečeno o Hrvatskom nogometnom savezu, no za njega se, kao što vidimo, moramo boriti do zadnje kapi krvi. I borit ćemo se - rekao je tada Horvatić.

Još samo da se opet ne zaborave riječi pokojnog Herjavca: „Zapamtite, priznat će nas onoliko koliko ćemo biti jaki zajedno!“

Ipak je to sport.