VIDEO: Kišerlovski pao pod kamion, ali završio utrku

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 13.03.2011. 09:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: ipress.hr

Riječki biciklist, koji vozi za momčad Astana, pao je tri kilometra prije cilja na sedmoj etapi utrke Pariz - Nica. Srećom, prošao je tek s nekoliko šavova na licu.

Robert Kišerlovski do kraja života će pamtiti ovogodišnju utrku Pariz - Nica. Samo tri kilometra prije cilja sedme etape utrke Pariz - Nica, na ulazu u grad Biot riječki je vozač sa svojim biciklom sletio - pod kamion!

Pri padu je ozlijedio lice, no ustrajni je Riječanin ipak završio utrku kao posljednji, 140. u poretku. Kako se nesreća dogodila unutar tri kilometra od kraja etape, organizatori su mu priznali zaostatak koji je imao u trenutku pada, 37 sekunda za vodećim, a kasnije i pobjednikom, Francuzom Remyjem Di Gregorijem, koji kao i Kišerlovski nastupa za Pro team Astanu.

Nakon utrke, Riječanin je prebačen u bolnicu u Antibesu i dobio je nekoliko šavova na licu.

- Liječnici, srećom, nisu ustanovili nikakve prijelome - istaknuo je glasnogovornik momčadi Astana.

Sedma etapa je, zahvaljujući mokroj i skliskoj cesti obilovala padovima, a Nizozemac Martijn Maaskant nije imao sreće kao Kišerlovski, jer je on prilikom svoga pada slomio sedama rebara!

Danas se vozi posljednja etapa, od Biota od Nice, duga 124 kilometra. Prognoza nije obećavajuća, jer se očekuje obilna kiša, a nastup Kišerlovskog je upitan.

Inače, nakon sedam etapa, najbolji hrvatski biciklist drži 14. mjesto u ukupnom poretku sa 3:01 minute zaostatka za vodećim Tonyjem Martinom


Komentari