Ivančanka Janja Golubić

Vikendom hobotnica na vratima Koke, a preko tjedna brižna teta u ivanečkom vrtiću

Objavljeno: 11.03.2016. 19:44

Zadnja izmjena: 11.03.2016. 19:49

Foto: Arhiva evž

Vratarka Koke Janja Golubić (29) jedna je od najpouzdanijih karika Ženskog rukometnog kluba Koka ove sezone. Riječ je o statistički trećoj vratarki lige, koja je pravi strah i trepet za protivničke pucačice. I dok se vikendom ističe u ligaškim utakmicama, Golubić je preko tjedna brižna teta u Dječjem vrtiću Ivanec.

Golubić kojoj je trenutno 29 godina svoju rukometnu karijeru započela je u rodnom Ivancu. Kasnije je s Ivančankama igrala Drugu hrvatsku ligu Sjever, a s odlaskom u Zagreb na studij predškolskog odgoja prešla je u redove Trešnjevke.

Trešnjevka vs. inozemne ponude

U zagrebačkoj ekipi provela je, kako kaže, svoje najbolje igračke dane.

- U Trešnjevci smo imale odličnu klapu na terenu i izvan njega. Bile su to zbilja najljepši dani moje rukometne karijere - opisala je Janja svoju gotovo desetogodišnju epizodu u zagrebačkoj ekipi.

Istaknula je da je imala priliku i otići u inozemstvo, no spriječile su je fakultetske obveze.

- Bilo je nekih ponuda za tursku i rumunjsku ligu gdje se mnogo ulaže u ženski rukomet, no fakultet je bio na prvom mjestu - rekla je Janja koja je se prije godinu i pol vratila u Ivanec i shodno tome dogovorila je suradnju s varaždinskom Kokom.

- Pružila mi se prilika za posao u Dječjem vrtiću u Ivancu i prihvatila sam tu ponudu. Ipak sam došla u godine kada moram razmišljati o poslu - dodala je 29-godišnjakinja koja radi u ivanečkom dječjem vrtiću, a vrtićari dobro znaju da je ona vratarka Koke.

Znatiželjni vrtićari

- Volim svoje zvanje. Klinci znaju da njihova teta brani u Koki pa pitaju kako to teta radi. Govore da će doći pogledati koju utakmicu, a posebna je groznica vladala u vrijeme proteklog Europskog prvenstva u Poljskoj - istaknula je nasmijana Golubić koja je trenutno treća vratarka lige s prosjekom obrana od 36 posto.

- Sigurno da raduje ovaj podatak, no meni na ruku idu odlična obrana koju igramo u posljednje vrijeme. Automatski branim više lopti - rekla je Golubić.

Koka trenutno drži šesto mjesto lige, a do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola.

- U posljednje vrijeme imamo velikih problema s ozljedama. Posljednja koja se ozlijedila je Josipa Tomić koja će silno nedostajati ekipi. Najveća želja je da do kraja sezone više nitko ne ozlijedi, a probat ćemo zadržati šestu poziciju na ljestvici - zaključila je Ivančanka.

Komentari