Vindija s pojačanjem ulazi u novu sezonu Prve hrvačke lige

Objavljeno: 29.01.2015. 13:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: www.bozostarcevic.com

Hrvače varaždinske Vindije za dva i pol tjedna čeka početak sezone u Prvoj hrvatskoj hrvčkoj ligi, a u novu sezonu ulaze pojačani. U njihove redove stigao je hrvatski reprezentativac Marko Košćević...

Prošle sezone Vindijaši su završili na trećem mjestu lige. Iz kluba su tokom cijelog prošlogodišnjeg prvenstva isticali da im je cilj afirmirati što više mladih hrvača, dok je plasman bio u drugom planu. U svojem naumu su uspjeli afirmiraviši Ivana Ratković i mladog Mihaela Bešenića, a usput su ostvarili i solidan plasman u ligi.

U novoj sezone priključio im se hrvatski reprezentativac Marko Košćević pa su ambicije kluba porasle.

- Ovo je veliki dobitak za našu momčad jer Košćević dominira u hrvatskom hrvanju u kategoriji do 98 kilograma. Cilj je u novoj sezoni ući u finale. Liga je ove sezone vrlo izjednačena pa će biti više "fajta" nego prošlih sezone - rekao je trener Vindije, Pero Panić.

Najveći konkurenti Vindiji u novoj sezoni bit će branitelj naslova petrinjski Gavrilović i Sesvetski Kraljevec za kojeg nastupaju braća Žugaj i Dalibor Janečić. U Prvoj ligi natjecat će se i Hrvatski Dragovoljac i Sesvete.

Osim borbe za sam vrh lige, trener Panić ističe da im je cilj kapetanu Vindije, Sokolu pomoći da izbori nastup na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

- Želimo Sokola podići na nivo, kojim bi izborio Olimpijadu u Riju. Trenutno je u dobroj formi, no još ćemo dodatno "izbrusiti" njegovu formu - dodao je Panić.

Sokol će ulaznicu za Olimpijadu tražiti na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu, koje se održava u rujnu ove godine.

Komentari