ULAGANJE U INFRASTRUKTURU

U ovih 18 klubova uložit će se ove godine više od 1,7 milijuna kuna

Objavljeno: 16.05.2022. 13:35

Zadnja izmjena: 16.05.2022. 14:21

Na poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanjem u projektu za poboljšanje sportske infrastrukture javilo se 39 nogometnih klubova s područja ŽNS Varaždin, a danas su određeni oni projekti koji će se realizirati već ove godine.

Na današnjoj sjednici Komisije za infrastrukturu ŽNS Varaždin i kasnije na sjednici Izvršnog odbora ŽNS Varaždin, od pristiglih 39 prijava na natječaj odabrano je 18 koji  će se realizirati već ove godine.

Predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić istaknuo je kako je ŽNS Varaždin za ove projekte osigurao 540.000 kuna a klubovi moraju osigurati putem lokalne samouprave i sponzora još toliko sredstava.

- Vodili smo se, između ostalog, kriterijima o linenciranju, pa je sedam klubova dobilo po 20.000 kuna za promjenu kućica za pričuvne igrače, zatim smo se odlučili za sanacije i navodnjavanja terena s tim da su prednost imali klubovi koji su do sada manje dobivali pomoći, a u obzir smo uzeli i broj djece koji okupljaju i treniraju. S obzirom da smo dobro predvidjeli sredstva mislim da ćemo već sljedeće godine riješiti preostale prijave na natječaj, naglasio je Horvatić i dodao kako se zahvaljuje Hrvatskom nogometnom savezu i varaždinskom županu Anđelku Stričaku i Varaždinskoj županiji na velikoj potpori ovom projektu.

Komentari