Europski tjedan sporta

Vježbalo se na Kapucinskom trgu - #BeActive

Objavljeno: 27.09.2022. 14:16

Zadnja izmjena: 27.09.2022. 14:19

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina redovito promiče važnost sporta i rekreacije, čega nije nedostajalo ni ove subote. Naime, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, pod sloganom #BeActive, mladi, ali i oni nešto stariji Varaždinci okupili su se na Kapucinskom trgu i vježbajući proveli subotnje prijepodne.

Inače, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina dva puta tjedno tijekom cijele godine na Sportskom centru „Sloboda” organizira „Zdrav pokret”, a u subotu su besplatno vježbanje, uz podršku Grada Varaždina, doveli i u sam centar baroknog grada.

- Cilj nam je potaknuti čim veći broj građana na sport i rekreaciju i promicati važnost redovitog bavljenja tjelesnom aktivnošću. S obzirom da sport ima itekako pozitivan učinak na fizičko i mentalno zdravlje, građanima smo i ove godine omogućili potpuno besplatno vježbanje, na taj način pokušavajući podići njihovu svijest o važnosti tjelesne aktivnosti – rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Da su Varaždinci, od onih školske, pa do onih starije životne dobi svjesni važnosti sporta i rekreacije potvrđuje i dobar odaziv na ovakve i slične treninge, no u Zajednici bi voljeli da su statistike još bolje zbog čega s ovim aktivnostima nastavljaju i dalje. Posebno veseli kada se u takve programe uključuju mladi, kao što su ovog puta bili pretkadeti Košarkaškog kluba „Vindija“.

Europski tjedan sporta od 23. do 30. rujna brojnim se aktivnostima obilježava diljem Hrvatske, a u njega se već tradicionalno uključila i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Besplatan trening za građane i građanke Varaždina bio je koncipiran od vježbi zagrijavanja, vježbi snage vlastitim tijelom te istezanja, a sve se odvijalo pod budnim okom profesionalaca – profesora kineziologije Marka Črljenca i Tee Martinčević.

 

Komentari