Canjuga: Zadovoljni smo unatoč porazu, sad idemo stići dečke

Objavljeno: 15.12.2011. 10:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: handballbrazil2011.com

Poraz od Norveške 30:25 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu nije teško pao hrvatskim rukometašicama i izborniku, Ivančanu Vladimiru Canjugi. Djevojke su naime ovim rezultatom izjednačile dosadašnji najveći doseg reprezentacije. Natjecanje nastavljaju u borbi za peto mjesto koje im može donijeti domaćinstvo kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Sljedeći protivnik je domaćin Brazil, piše Index

>> Canjugine cure zaustavljene u četvrtfinalu protiv Norveške

Izbornik Vladimir Canjuga zadovoljan je zalaganjem i igrom svojih igračica.

- Norveška je velesila koja je osvojila europsku i olimpijsku medalju, i sve će poduzeti da budu i svjetske prvakinje. One su stroj koji melje, imaju sustav koji puno ulaže u rukomet. Naše cure dale su sve od sebe - rekao je Canjuga nakon utakmice.

- Pobjegle su nam na 3-4 razlike do poluvremena, u drugom dijelu smo miksali obranu iz 6-0 u 4-2, uveli smo odmornije igračice i stigli na 18:16. Uspio sam izrotirati igračice i odmoriti ekipu da svježi uđemo u borbu za peto mjesto, koje je sada prioritet kako bismo dobili što lakšu grupu u kvalifikacijama za OI. Peto mjesto moglo bi nam donijeti i domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Želimo stići dečke koji su također bili 5. na SP-u. Malo je država koje mogu reći da su igrale četvrtfinale SP-a, tako da moramo biti zadovoljni – naglasio je hrvatski izbornik.

Komentari