raste optimizam u klubu

VRAĆEN OSMJEH NA LICA 'Ova je utakmica bila prekretnica za NK Varaždin - idemo pobijediti Dinamo'

Objavljeno: 13.11.2017. 10:52

Zadnja izmjena: 13.11.2017. 10:52

Foto: Željko Porobija

Pogotkom Deana Glavice u 90. minuti utakmice NK Varaždin je prekinuo crni niz poraza i savladao NK Lučko, uzvrativši im time barem djelomice za poraz u prvom dijelu prvenstva.

Stoga je današnja presica prošla u puno boljem ozračju nego prethodne, što je najbolje sumirao jedan od pozvanih igrača Josip Hranilović.

- Sad s osmijehom možemo doći na trening i na miru se spremati tjedan dana za sljedeću utakmicu. - rekao je Hranilović. A sljedeća je utakmica protiv Dinama 2 - i to na Maksimiru. Trener Kovačević izjavio je kako Varaždincima odgovaraju momčadi koje vole igrati nogomet, ali se osvrnuo i na subotnji "triler" s ekipom Lučkog.

- Drugo smo poluvrijeme igrali va banque, s tri napadača. Mislim da je ovo utakmica preokreta. Veseli me da smo se digli, golovi će već doći. - jasno je izrazio svoje zadovoljstvo Kova.

Iznimno su na ovoj presici u pratnji trenera bila 2 igrača. Osim Hranilovića, tu je i debitant i pojačanje iz Makedonije Stefan Jevtoski. Mladi Jevtoski svoju je karijeru započeo u Metalurgu - klubu iz njegovog rodnog Skopja. Potom je otišao u bugarsku Lokomotivu Plovdiv, u kojoj nije bio zadovoljan minutažom, pa je sam potražio svoj angažman - te se našao u Varaždinu.

- Ovo je dobar kolektiv, posebno za razvoj mladog igrača. - izjavio je Jevtoski, koji je nastupao i u U-18 i U-19 reprezentacijama Makedonije. U klubu je obično igrao zadnjeg veznog, a u reprezentaciji stopera. Ima i iskustva u igranju protiv hrvatskih klubova, tako da su Varaždinci u njemu dobili dodatni potencijal. I on je optimističan uoči susreta s Dinamom 2, želi svoj prvi nastup na Maksimiru proslaviti pobjedom. Ozljede su i dalje problem Varaždinaca, Prahića definitivno neće biti u ekipi. Utakmica se igra u subotu u 13.30, Varaždinci bi eventualnom pobjedom mogli poboljšati i plasman. Zasad su na 6. mjestu, s 21 bodom koliko ima i petoplasirani Hajduk 2.

Komentari