VSSG

Vrhunski rezultati Varaždinaca na 24. Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu

Objavljeno: 18.05.2022. 10:34

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 10:36

Varaždinski gluhi sportaši okupljeni u Varaždinskom sportskom savezu gluhih ostvarili su zapažene rezultate na 24. Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu, u grad Caixas do Sul od 1. do 15. svibnja.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, nakon što je u finalu svladala Njemačku s 32:21. Za rukometnu reprezentaciju nastupala i četiri rukometaša iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih: Ivan Pajić i Florijan Kolarić koji su članovi MRK Vidovec, Jakov Kolarić je član RK Trenovec, a Žiga Bedenik je član RK Drava iz Ptuja.

Nastupali su i tri strijelaca: Milan Lugarić i Ela Minđek (pištolj) članovi Streljačkog kluba gluhih Varaždin i Vida Puškadija (puška) članica Streljačkog društva Varaždin.

Ela Minđek je osvojila 9. mjesto u kategoriji zračni pištolj 10m kod žena, a Milan Lugarić 11. mj kod muškaraca. U mix parovima Ela je zajedno s Borisom Gramnjakom, članom SK Končar iz Zagreba, osvojila 7. mj. Također je osovjila 8. Mjesto u kategoriji pištolj 25m. Vida Puškadija je osvojila 12. mjesto u disciplini zračna puška 10m.

Komentari