Vugrinec: Luka, sad pokaži da si i ti galactico!

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 05.04.2011. 10:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Modrićev je motiv golem: želi dokazati da je igrač za Real Madrid, a usto je i veliki navijač – Barcelone

Cruyff se vraća na Bernabeu! Istina, ne pravi Cruyff, nego njegova reinkarnacija u dresu Tottenhama, dečko koji odmalena navija za Barcu i koji se tri mjeseca prije dolaska u Spurse već fotografirao u dresu Katalonaca.

Taj "Cruyff", Luka Modrić, najbolji nogometaš kojega imamo, danas prvi put istrčava na Bernabeu, prvi put na španjolskom tlu u službenoj utakmici.

Napravili smo presjek Lukina europskog puta, od debija za Dinamo u litavskom Panevežysu prije gotovo pet godina do nedavnih srazova s Interom i Milanom u dresu Spursa. U tih 27 europskih nastupa iza zadarskog je virtuoza niz blistavih izdanja, poput onoga protiv Werdera u Bremenu ili Ajaxa u amsterdamskoj Areni, kada ga je tražilo pola Europe, pamti se i debitantski gol, također iz 2007. godine, iz penala protiv Domžala.

Pamtimo i kako su ga Dinamovi navijači proklinjali, ali mu i zapljeskali, kada je u velikom stilu predvodio Spurse u katastrofi modrih u Londonu prije tri godine...

Nikad nije bio trtaroš

Luki Modriću Europa je ipak "svanula" ove sezone, s prvim nastupom u Ligi prvaka, natjecanju do kojega se dva puta nije uspio probiti s Dinamom. Kod Redknappa je samo potvrdio ono što se zna još od debitantskog nastupa za Hrvatsku protiv Argentine: Luka je "tenor" za najveće svjetske pozornice.

Modrićev suigrač iz Dinama Davor Vugrinec prisjeća se njegovih europskih početaka...

– Ne da nije trtaroš kad dolaze velike utakmice, nego ih on ne može dočekati. To je izlog u koji on ulazi s guštom jer zna da ga gleda cijeli svijet. U tome uživa, da može svima pokazati koliko vrijedi. Pa i on zna da je malo takvih igrača danas na sceni – kaže Vuga, koji je zajedno s Modrićem igrao protiv Arsenala u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Znao je slušati

Modrić je prerastao Tottenham?

– Put koji je izabrao nakon Dinama za njega je odličan. Tottenham je prava odskočna daska, a sada, kada ondje privodi kraju treću sezonu, vrijeme je za novi iskorak. Za njegovu prilagodbu, primjerice u Realu, ne bi trebalo strahovati. Osim što on ne bi bio impresioniran jer nije takav tip, i okruženje bi ga dignulo. Pokraj galacticosa i ti postaješ galactico – dodaje Vugrinec.

Ali, je li galactico ofenzivni vezist koji zabija najviše pet pogodaka po sezoni?

– Uvijek sam mu govorio: "Radi na tome, vježbaj udarac, češće pucaj..." I slušao je, zbog toga ga još više cijenim, pametan je dečko, na vrijeme je shvatio da upravo golovi čine igrača koji stvara razliku, premda tu može biti još bolji. Uopće ne sumnjam da će nagrada za Modrićev trud biti i igranje u još većemu klubu – zaključio je Vugrinec.

Luka Modrić za sada ima samo jedan pogodak u Ligi prvaka, protiv Werdera u Londonu, a najbolju utakmicu za Spurse odigrao je protiv Intera. Danas u Madridu igra "probnu" utakmicu za Mourinha i Pereza. Cruyff na Bernabeuu 35 godina poslije, ali Cruyff s jednim malim "felerom": Spursima...


Agencija VLM

Komentari