UTRKA ANĐELA

Za mjesec dana trči se 3. utrka grada anđela

Objavljeno: 12.04.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 18:39

Nova, 3. po redu humanitarna utrka grada anđela trčat će se u subotu, 14. svibnja, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Idejni začetnik utrke, Damir Habijan, izrazio je zadovoljstvo što se već treću godinu, kontinuirano održava utrka kojoj je cilj pomoći.

– Ove godine sredstva koja ćemo prikupljati bit će za varaždinski Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sv. Nikola“. Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da se priključe kao i prethodne dvije godine i podupru ovu akciju– rekao je Habijan.

Humanitarnu utrku grada anđela pripremaju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, uz podršku Grada Varaždina i gradonačelnika.

– Obzirom da je utrka humanitarnog karaktera želimo naglasiti da nije toliko bitan plasman, nego da su svi sudionici koji će istrčati ili prohodati tu utrku zapravo pobjednici. Cilj nam je ovih humanitarnih utrka skupiti što više donacija kako bismo svake godine pomogli nekome u potrebi. Ruta je jednostavna, niti 5 km, i svi će uspjeti završiti u vremenskom limitu. – pozvala je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Prijaviti se može putem aplikacije stotinka.hr. Kotizacija je 70 kuna, a svaki sudionik dobiva startni paket u kojem s nalazi marama ili buff s logom utrke, unikatna finišerska medalja s anđelom i još par sitnica. U 11 sati start je na Kapucinsko trgu, a trči se središtem grada, preko bedema Starog grada kroz Uršulinsku ulicu sa završetkom na Kapucinskom.

Ravnateljica „Utočišta Sv. Nikola“, Irena Mađarić, zahvalila je organizatorima, pokroviteljima i svim građanima koji će se uključiti u ovu akciju.

– Varaždin je grad anđela jer je od 2004. godine ustanova stalno pod humanitarnim pokroviteljstvom, financijskim, moralnim. Podršku imamo od svih institucija i od građana. Htjela bi da ova utrka bude posvećena svim ženama koje su pretrpjele nasilje, za sve one koje su uspjele pobjeći i nažalost za sve one koje nisu. Neka se ove godine trči za njihova prava i slobode – poručila je Mađarić.

Važno je napomenuti da je broj natjecatelja limitiran na 500. Bit će moguće prijaviti se i na dan utrke, ali bez startnog broja u slučaju ako je popunjen limit. 

 

 

 

Komentari