PPD Zagreb prejak

Zagrebaši s pola gasa pred oko 500 gledatelja u varaždinskoj Areni bolji od Dabrova

Objavljeno: 04.05.2016. 20:09

Zadnja izmjena: 04.05.2016. 20:22

Foto: Ivan Tomašković

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u varaždinskoj Areni pred oko 500 gledatelja odigrali su susret protiv višestrukih prvaka Hrvatske, rukometaša PPD Zagreba, a slavili su 'Plinari' 33:24.

U prvom poluvremenu varaždinski rukometaši su se vrlo dobro držali. Zagrebaši su poveli 3:1 u petoj minuti, no u manje od minutu rukometaši Vladimira Vujovića izjednačili su na 3:3. Kasnije se igrao se pogodak na pogodak, ali u 15. minuti Varaždinci su golom Tomislava Hirša poveli 7:6. Prednost su držali do 19. minute kada je isključen Jurica Vidačeka. Gostujući rukometaši iskoristili igrača više u polju i serijom 3:0 poveli 11:9. U posljednje dvije minute prvog dijela Dabrovi su ostali bez snage pa su gosti napravili seriju 4:0 i tako rezultatom 17:12 otišli na odmor.

Razlika u kvaliteti

U drugom dijelu varaždinski rukometaši više nisu mogli držati korak s ovogodišnjim četvrtfinalistima Lige prvaka. Do 40. minute Zagrepčani su povećali na plus šest (15:21), do 52. povećali su na plus devet (19:28) da bi u posljednjih pet minuta ušli s prednošću od plus deset. Na kraju je završilo 24:33.

Najraspoloženiji u domaćim redovima bili su Leon Vučko i Vedran Huđ svaki s po četiri gola, dok su Ivan Horvat i Tomislav Hirš dodali po tri zgoditka.

Partijom svojih pulena nije bio razočaran Vladimir Vujović.

- Bilo je zanimljivo prvo poluvrijeme gdje smo dali svoj maksimum. Iluzorno je bilo da ćemo protiv Zagreba tražiti neke bodove i najvažnije je da se nitko nije ozlijedio - rekao je Vladimir Vujović, trener Dabrova pohvalivši mladog Dominika Novaka koji je postigao dva zgoditka u samom finišu utakmice.

Hrabri Novak

- Tako hrabro potegnuti u završnici, on je budućnost varaždinskog rukometa - dodao je Vujović.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović čestitao je kolegi na poslu koji je napravio ove sezone.

- Jedna vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je Varaždin dobro parirao. Lijepo je bilo gostovati u Varaždinu i čestitam im na onome što rade ove sezone - istaknuo je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Varaždinskim rukometašima slijedi gostovanje kod Dubrave u sklopu šestog kola Lige za prvaka, a djelić atmosfere s današnje utakmice donosimo u fotogaleriji.

Komentari