Novi mandat

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina izabrala novo vodstvo, Habuš: „Za nogomet će trebati još neko vrijeme.“

Objavljeno: 28.04.2016. 08:39

Zadnja izmjena: 28.04.2016. 08:47

Dosadašnji dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac novi je predsjednik u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Odlučeno je tako na Izbornoj skupštini Zajednice održanoj u srijedu, 27. travnja, u multimedijskoj dvorani palače Herzer.

Bilo je prisutnih 28 od ukupno 29 članova, a Runac je dobio jednoglasnu potporu članova Skupštine. Naslijedio je Gorana Vučetića, koji je funkciju predsjednika obnašao u dva mandata.

Na ukazanom povjerenju Runac je zahvalio članovima Skupštine, istaknuvši zadovoljstvo što su ga izabrali ljudi koji većinom vode svoje sportske klubove, odnosno koji, kako je kazao, „dobro znaju koliko je izazovno danas voditi neki sportski kolektiv“.

Naveo je daljnja ulaganja u sportske objekte i realizaciju još većeg broja programa Zajednice. Najavio je i izradu Strategije sporta Grada Varaždina za naredna dva olimpijska ciklusa.

Podsjetimo, Runac je aktualni predsjednik Hrvačkog kluba „Vindija“ i izbornik hrvačke seniorske reprezentacije Hrvatske. Kao sportaš, Runac je bio osvajač državnih medalja u mlađim uzrasnim kategorijama bivše države i seniorski prvak Hrvatske.

Novo vodstvo i u odborima

Također, izabrani su i članovi Izvršnog odbora. To su Saša Vojnović i Božidar Crnković, koji su ujedno dopredsjednici, te Dubravko Banek, Goran Vučetić, Damir Belaj, Mario Šobak, Boris Zernec i Damir Martinčević. Imenovani su i članovi Nadzornog odbora – Zvonimir Kušter, Željko Vukotić i Marinko Šipoš – te članovi Etičkog povjerenstva – Neven Maruševec, Ivan Vujec i Dražen Zgrebec. Skupština je odlučila i da je Nedeljko Pavlec predstavnik Zajednice u Skupštini Saveza sportova Varaždinske županije.

Na Skupštinu je stigao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Istaknuo je da se u proteklom razdoblju, zajedno s bivšim predsjednikom Vučetićem, pokušavalo dostupnim sredstvima zadovoljiti potrebe varaždinskog sporta i da se postigao maksimum. Naglasio je da ga vesele uspjesi pojedinačnog  sporta, a što se tiče klupskog, pozitivnim je ocijenio događanja u rukometu. Za nogomet je rekao da će još trebati neko vrijeme za povratak tog sporta na stare pozicije.

Komentari