Zaokret u GRK Varaždin 1930: Ivandija otišao, ekipa će doživjeti totalni redizajn

Objavljeno: 03.06.2015. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Nakon osvajanja trećeg mjesta Lige za prvaka, rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 nisu se uspjeli plasirati u SEHA ligu. Uprava kluba odlučila je da za novu sezone neće računati s trenerom Silvijom Ivandijom te nekolicinom igrača.

Projekt Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 startao je prije dvije godine kada je Vidovec Bios preimenovan u GRK Varaždin i preseljen na adresu Arene Varaždin. Najavljivale su se velike stvari kao što je ulazak u SEHA ligu, no nakon dvije sezone to se nije ostvarilo. Ove sezone Daborovi su ponovo pokleknuli pred Nexom koji je u oba susreta bio bolji. U Hrvatskom rukometnom kupu stigli su drugu godinu zaredom do trećeg mjesta. Ipak visoki troškovi i neuspjeh, primorali su upravu kluba, koja je to i najavljivala, na smanjenje budžeta za iduću sezonu.

Trener Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 više nije Silvio Ivandija, a vrlo vjerojatno klub će napustiti i još nekolicina igrača.

- U novu sezone krećemo sa sigurno 50 posto manjim proračunom nego prošlih sezone i odlučili smo se zahvaliti Ivandiji. Također na posljednjem treningu rekao sam igračima da su slobodni, a bio bih sretan da ih ostane svih 18 kao i prošle sezone. Naravno to nije moguće s obzirom na manji budžet - rekao je predsjednik GRK Varaždin 1930, Josip Vojvoda te dodao kako s klubom ulaze u novi rukometni projekt.

- Cilj je stvoriti ekipu od mladih igrača iz naše regije, s domaćim stručnim stožerom, eventualno se pojačanti s dva do tri igrača sastrane - dodao je Vojvoda.

Postavlja se pitanje nije li se tim tempom trebalo krenuti prije dvije sezone?

- Prijašnja klupska strategija polučila je rezultate. Dvije godine zaredom bili smo prvaci Premijer lige, igrali europska natjecanja, osvojili treće mjesto u Hrvatskom rukometnom kupu. Ne želimo se više dovesti u situaciju da imamo skup kadar, a cijela sezone ovisi o dvijema utakmicama s Nexom - objasnio je Vojvoda.

Iz kluba će tako vrlo vjerojatno otići najistaknutiji pojedinci kao što su Horvat, Kuduz, Batinović i Sršen. Bit će zanimljivo kako će Dabrovi složiti kadrovsku križaljku i tko će biti novi trener.

- Nismo još razgovorali ni s jednim trenerom koji bi mogao preuzeti klupu - zaključio je Vojvoda. 

Komentari