ČETVRTA NL ČAKOVEC - VARAŽDIN

Završena je saga o međužupanijskoj ligi - Stigla je potvrda promjene propozicija

Objavljeno: 23.07.2021. 13:30

Zadnja izmjena: 23.07.2021. 13:58

Na adresu Županijskog nogometnog saveza Varaždin stiglo je odobrenje promjene propozicija za sudjelovanje u Četvrtoj nogometnoj ligi Čakovec - Varaždin.

Odbor za hitnost ŽNS Varaždin je jučer, na temelju suglasnosti HNS-a i Ministarstva turizma i sporta, donio Odluku da se u Četvrtoj NL Čakovec - Varaždin mogu natjecati i klubovi iz 1. međimurske lige plasirani između 5. i 15. mjesta, a koji zadovoljavaju uvjete za natjecanje u tom rangu.

Proces je pokrenut na zamolbu Međumurskog nogometnog saveza, a nakon što su se klubovi koji su se do sada natjecali u ovoj ligi i prvih pet kluba 1. međimurske nogometne lige, pismenim putem izjasnili da se neće natjecati u sezoni 2021/22. Na novu zamolbu Međimurskog nogometnog saveza i produžen je rok za prijavu u ligu do 5. srpnja ali niti do tada se liga nije popunila s klubovima iz Međimurja. Tada se prišlo u proceduru promjena propozicija, jer su se u Četvrtoj NL Čakovec - Varaždin htjeli natjecati klubovi koji su plasirani ispod 5. mjesta međimurska županijske lige.

- Na temelju Odluke Odbora za hitnost, IO ŽNS Varaždin u utorak 27. srpnja odredit će se sastav Četvrte NL Čakovec - Varaždin, kao i ostalih liga koje organizira i vodi ŽNS Varaždin, rekao je glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak. - Za sada u Četvrtoj NL Čakovec - Varaždin ima 11 klubova i njima će se priključiti još tri kluba iz Međimurja. Tako da će liga biti stastavljena od 8 klubova s varaždinskog i 6 s međimurskog područja, dodao je Novak.  

U utorak, 27. srpnja održat će se i sastanak predstavnika HNS-ovog Središta Sjever te će se razgovarati i o sastavima liga za sezonu 2022/23.

Komentari