Završni turnir Kupa Hrvatske: Zagreb ipak prejak za Varaždin

Objavljeno: 16.05.2014. 21:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

U polufinalu Final four turnira Hrvatskog rukometnog kupa Croatia osiguranje Zagreb pobijedila je s 38:28 momčad GRK Varaždina.

U početku utakmice, baš kao i četiri dana ranije u prvenstvenom srazu ovih protivnika, činilo se da Dabrovi mogu nešto učiniti protiv našeg najtrofejnijeg kluba. Opet je 15 minuta Varaždin držao rezultat u egalu (7:6) no nakon toga iskusniji i objektivno kvalitetniji Zagrebaši odvojili su se na četiri, odnosno do poluvremena i na pet golova razlike (17:12).

U nastavku je Varaždin zaprijetio, u veliku je seriju ušao Herman (5 pogodaka u 14 minuta), međutim ta je prijetnja trajala svega prvu trećinu drugog dijela (22:19 u 38. minuti). Nakon toga su se rukometaši Zagreba na krilima odličnog kvarteta Horvat-Obradović-Vuglač-J. Valčić (26 njihovih pogodaka ukupno) opet rezultatski odvojili. Trener-igrač Zoran jeftić stoga je u igru ubacio sve ostale s klupe kako bi im dao priliku i odmorio najjače uzdanice, pa se i razlika popela do konačnih 38:28.

Veliko iznenađenje priredili su u prvom polufinalu rukometaši Dubrave fanatičnom borbenošću pobijedivši favorizirani Nexe iz Našica s 33:29. Tako će u nedjelju biti igrano zagrebačko finale, dok će sutra u 15 sati za 3. mjesto igrati Nexe i Varaždin.

Daleko važniju utakmicu isti će protivnici igrati u srijedu u sklopu Lige za prvaka, u Našicama se možda određuje i sudionik prestižne SEHA lige.

Komentari