Zbog tragedije odgođen početak druge hokejaške lige svijeta

Objavljeno: 08.09.2011. 16:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Vodstvo Kontinentalne hokejaške lige (KHL) u Moskvi odlučilo je odgoditi kompletno otvarajuće kolo sezone 2011/12, koje se trebalo igrati do kraja vikenda. Razlog otkazivanju tragična je avionska nesreća pri kojoj je poginula cijela momčad Lokomotiva iz Jaroslavlja. Hokejaši su putovali za Minsk, gdje su se u petak trebali sastati s domaćim Dinamom, piše Index

Čim se pročulo o stravičnoj nesreći, najstrašnijoj u novijoj sportskoj povijesti, prekinuta je, u prvoj trećini, otvarajuća utakmica sezone koju su igrali Salavat Julajev iz Ufe i Atlant iz Moskve.

O odgodi cjelokupnoga prvog kola složili su se predsjednik Klupskog vijeća KHL-a Vjačeslav Fetisov, predsjednik KHL-a Aleksandr Medvjedjev i predsjednik Udruženja hokejaša u KHL-u Andrej Kovalenko.

Lokomotiv dobio trenera, igrački kadar mogao bi biti popunjen za 2-3 dana

Katastrofalna nesreća u kojoj je poginula kompletna momčad i stručni stožer ruskoga kluba navela je ostale momčadi iz KHL-lige na solidarnost. Kako je izjavio predsjednik Vijeća klubova pri Kontinentalnoj hokejaškoj ligi Vjačeslav Fetisov, klubovi su skloni pomoći Lokomotivu prepuštanjem nekolicine igrača iz svojih momčadi:

- Mnogo je igrača odmah nakon nesreće izrazilo želju da pomogne Lokomotivu igračkim angažmanom. Mnogo to govori o povezanosti igrača i tradiciji našeg hokeja - rekao je nekoć neprelazni bek najjače reprezentacije SSSR-a svih vremena.

Većina hokejaških zaljubljenika u Rusiji podržava ideju. Navijači moskovskog Spartaka iznijeli su inicijativu da se u Jaroslavlj vrate hokejaši koji su bili u podmlatku kluba.

Prema nekim najavama, novi bi sastav kluba bez momčadi mogao dobiti konture već za dva do tri dana. Tehnika koja bi do toga trebala dovesti zasad nije poznata.

Dok tisuće navijača u Jaroslavlju pali svijeće za poginule hokejaše, poznato je da će novi trener nove momčadi biti Pjotr Vorobjov, dosadašnji trener u klupskoj školi hokeja.

Medveščak će igrati za poginule

Predsjednik zagrebačkog KHL Medveščak Damir Gojanović ubrzo nakon nesreće uputio je telegrame sućuti predstavnicima kluba, predstavnicima KHL-a i ruskog veleposlanstva u Zagrebu u kojem između ostalog navodi kako članovi sportskog tima i igrači suosjećaju "... zbog gubitka sportskih prijatelja, sportskih heroja i uzora" te kako će "...trag koji su ostavili u ruskom, ali i međunarodnom sportu zauvijek ostati neizbrisiv u našim sjećanjima", stoji na službenim stranicama kluba.

Gojanović između ostalog ističe kako će upravo "u slavu na njih, kao i sve sportske heroje naše povijesti" igrači Medveščaka igrati sve svoje buduće sportske bitke... Erste Bank Eishockey Liga u petak će, 9. rujna, sve utakmice prvog kola početi minutom šutnje u spomen na poginule hokejaše Lokomotiva.


Izvor: index.hr

Komentari