NOVOGODIŠNJA UTRKA

Živković i Faber pobjednici 44. Novogodišnje utrke

Objavljeno: 01.01.2023. 08:19

Zadnja izmjena: 01.01.2023. 18:42

Foto: Boris Matijašec

Varaždin je u novu 2023. godinu ušao s 44. izdanjem Novogodišnje utrke, na kojoj je ove godine sudjelovalo 375 trkača i trkačica.

Pobjednik je bio Ante Živković iz AK Fit, drugo mjesto pripalo je Andreju Hladniku iz AK Varaždin, a treći je u cilj ušao Josip Meštrić iz BK Maraton Beciklin. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tea Faber iz AK Dubrovnik, druga je bila Simona Jambrošić iz AK Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Petri Katanec iz AK Dinamo.

Utrku su zajednički organizirali Atletski klub Sloboda i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uz pokroviteljstvo Grada Varaždina.

Stručna suradnica u ZSUGV Anica Sitar podsjetila je da ova jedinstvena utrka traje od 1. siječnja 1978. godine.

- Sve je počelo zahvaljujući trkačkim entuzijastima, članovima AK Sloboda – Mladenu Mavaru, Borisu Kožaru i Petru Jelenečkom, a na prvoj su utrci sudjelovala 33 trkača iz Varaždina, Zagreba, Murske Sobote i Sombora. Ove su nam godine natjecatelji stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz  Slovenije, Austrije, Njemačke, Norveške, Srbije i Velike Britanije – kazala je Sitar dodajući da Novogodišnja utrka od 1978. godine nije održana svega dvaput i to jedne ratne te jedne pandemijske godine.

Istaknula je i da se mnogi trkači vraćaju u Varaždin iz godine u godinu, što pokazuje vrijednost ove utrke.

- Raduje nas što ima sudionika svih generacija pa tako najstariji natjecatelj ima 76, a najmlađa natjecateljica svega pet godina - kazala je Sitar.

Kao i svake godine, najuspješniji natjecatelji osvojili su vrijedne nagrade, a organizator je osigurao 300 eura za prvo mjesto, 200 za drugo i 100 eura za treće mjesto.

I ovoga je puta utrka završila na zadovoljstvo i natjecatelja i organizatora, a iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina poručuju: „Vidimo se dogodine na jubilarnom 45. izdanju Novogodišnje utrke u Varaždinu!”

 

Komentari