Azijski nogomet

Zlatko Dalić juriša prema obrani titule u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Objavljeno: 16.02.2016. 19:44

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 20:05

Foto: facebook

Nakon 18. odigranih kola u Arapskoj Gulf ligi, varaždinski trener Zlatko Dalić sa svojim Al Ainom drži vodeću poziciju i juriša prema obrani titule.

Dalić je protekle sezone sa svojim Al Ainom stigao do naslova u najvišem rangu nogometa Ujedinjenih Arapskih Emirata. U novoj sezoni osvojio je Superkup, a na dobrom je putu da obrani naslov u državnom prvenstvu.

Naime, nakon 18 kola Al Ain je na samom vrhu s 46 osvojenih bodova. Dalićeva momčad upisala je 15 pobjeda, dva remija i poraz, a za vrat im jedino puše Al Ahli koji ima dva boda manje od Dalićevog sastava.

Drugoplasirana momčad iz Dubaija u svojim redovima ima Brazilca Limu koji je u svojoj karijeri igrao za Benficu i Sporting iz Brage, a riječ je o napadaču koji je dosad zabio 11 golova. Tu je i Senegalac Moussa Sow, bivši igrač Fenerbahčea, Rennesa, Lillea i Sedan, koji je postigao devet golova za Al Ahli.

Dalić pak u svojim redovima Kolumbijaca Danila Morene, bivšeg igrača bugarskog Lovecha, a vrlo opasan je i Brazilac Douglas.

Nastave li obje ekipe u pobjedničkom tonusu, prvenstvo će vrlo vjerojatno odlučiti derbi između vodećih momčadi 14. travnja, a domaćin je Al Ahli.

No, kako bi znalci rekli: "Prvenstvo se ne dobiva pobjeđivanje u derbijama, već pobjedama protiv 'malih' ekipa."

U sljedećem kolu nacionalnog prvenstva vodeći Al Ain dočekuje Al Shabab.

Istaknimo da Dalića krajem veljače čeka početak razigravanja po skupinama Azijske lige prvaka. Al Ain je u skupini D sa saudijskim Al Ahlijem, katarskim Al Jaishem i uzbekistanskim Nasafom.

Komentari