potpisan ugovor

Zlatko Dalić produljio suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom

Objavljeno: 18.03.2023. 15:39

Zadnja izmjena: 19.03.2023. 09:10

Foto: Hrvatski nogometni savez

Predsjednik Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić dogovorili su sve detalje nastavka suradnje te su u sjedištu HNS-a potpisali ugovor prema kojem Dalić ostaje izbornik Vatrenih do završetka ciklusa koji uključuje FIFA Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će biti održano u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

Kako je bilo rečeno, Dalić je preuzeo Vatrene u teškom trenutku u listopadu 2017. godine, a od tada je ostvario niz impresivnih rezultata. Pritom se ističu drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine, no Dalić je s Hrvatskom izborio i završni turnir Lige nacija koji će ove godine biti održan u Nizozemskoj, kao i osminu finala Eura 2020. Tri puta je izborio završne turnire, a u dva puna kvalifikacijska ciklusa pod njegovom vodstvom, Hrvatska se na završnice plasirala kao prvoplasirana momčad u skupini.

- Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje jer nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe - rekao je Kustić.

Dalić je pritom HNS-u zahvalio na povjerenju i potpori koju ima u radu s reprezentacijom.

- Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U lipnju ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije - dodao je Dalić.

Komentari