Zlatko Dalić sa svojim Al Ainom grabi prema naslovu prvaka u Arapskoj Gulf ligi

Objavljeno: 16.04.2015. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Twitter

Bivši trener Varteksa Zlatko Dalić sa svojim Al Ainom grabi prema tituli prvaka u najvišem rangu nogometa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Njegova momčad u proteklom, 22. kolu Arapske Gulf lige stigla je do 2:1 pobjede protiv Al Nasra. Tom pobjedom Dalićeva momčad odlijepila se na sedam bodova prednosti ispred Al Jazire koja je pak poražena u gostima kod Al Wahde 1:0.

Al Ain je tako četiri kola prije kraja gotovo pa i osigurao naslov, a četvrtak ih očekuje susret protiv posljednjeplasirane momčadi Al Ittihad Kalba.

Takav rezultat varaždinskog trenera nimalo ne čudi s obzirom da u momčadi ima dvojicu igrača koji bi se dobro uklopili i u momčadi iz lige petice.

Riječ je o kamerunskom reprezentativcu Asamoahu Gyanu i slovačkom internacionalcu Miroslavu Strochu. S druge strane i ostale momčadi Arapske Gulf lige imaju po jedno zvučno ime. Tako za drugoplasiranu momčad lige, Al Jaziru igra Crnogorac Mirko Vučinić, bivši igrač Leccea, Rome i Juventusa. Vučinić je ujedno i najbolji strijelac lige s 23 postignuta pogotka.

Osim što je Dalić vrlo blizu naslova prvaka, odlično gura i u Azijskoj ligi prvaka. Njegova ekipa nalazi se u skupini B sa saudijskim Al Shababom, uzbekistanskim Pakhtakorom i iranskim Naft Teheranom. U četiri susreta Al Ain je skupio šest bodova, upisavši pobjedu i tri remija. Preostala su im još dva susreta protiv saudijske i iranske momčadi.

Podsjetimo, Zlatko Dalić je svoju trenersku karijeru započeo 2005. godine u Varteksu, a 2007. godine prešao je na kormilo Rijeke gdje se zadržao jednu sezonu da bi u sezoni 2009./2010. otišao u tiranski Dinamo. Kasnije se ponovo vratio u Hrvatsku, točnije Slaven Belupo, a 2010. godine započeo je avanturu po Bliskom istoku. Prvo je vodio saudijski Al Faisaly, od 2012. godine drugu momčad Al Hilala, dok je protekle sezone bio trener seniorske momčadi Al Hilala.

Komentari