"Istrčali" za zlato i državni rekord

POVIJESNI USPJEH Atletičar AK Sloboda David Šalomon osvojio zlato u Istanbulu kao član muške štafete!

Objavljeno: 13.02.2017. 16:03

Zadnja izmjena: 15.02.2017. 08:47

David Šalomon je u nedjelju u Istanbulu na 1. dvoranskom prvenstvu Balkana za juniore i juniorke, kao član štafete 4 x 400 m osvojio zlatnu medalju - ujedno sudjelujući i u obrani državnog rekorda.

Prvi nastup neke naše juniorske štafete u dvorani i ujedno državni rekord s vremenom 3:16,40, trčali su David ŠalamonSven CepušMarino Bloudek i Hrvoje Čukman u štafeti 4x400m. U prvoj izmjenu tešku borbu sa Turcima, dobio je Šalamon. Ostatak ekipe u izmjenama nastavio je trčati borbenom duhu i time izborio ekipnu zlatnu medalju.  

Ovo je sjajna uvertira za nastup na prvenstvu Europe u Grosettu  koje se održava ovog ljeta. David Šalamon sudjelovao je i  u disciplini na 400m, gdje je spletom okolnosti ostao bez medalje, ali je unatoč tome već prije ostvario normu za nastup na prevenstvu prvenstvu Europe u Grosettu. 

- Očekivali smo zlato u štafeti i najmanje broncu na 400. To bi bilo u okvirima visokih ali realnih očekivanja. Kao trener ja sam ipak jako zadovoljan, jer ovo je samo igra i još jedna dobra škola i iskustvo - naglasio je trener Ivan Domislović.

 

 

Komentari