zajednički sastanak

Foto - ŽNS okupio načelnike i gradonačelnike, ovo su detalji novog investicijskog ciklusa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.04.2022. 13:12

Zadnja izmjena: 04.04.2022. 16:30

Županijski nogometni savez Varaždin raspisao je Iskaz interesa za poboljšanje sportske infrastrukture za razdoblje od 2022. do 2026. godine, a upravo se danas tim povodom održao zajednički sastanak predstavnika ŽNS-a, Varaždinske županije te načelnika i gradonačelnika. 

Na natječaj, koji će biti raspisan u ukupnoj vrijednosti do oko 4 milijuna kuna mogu se javiti članice ŽNS Varaždin, koje su vlasnici sportskih građevina ili imaju Ugovor o korištenju sportske građevine.

- Zainteresirani se mogu javiti za ukupno pet projekta: nabava i zamjena postojećih kućica, nabava aluminijskih golova, obnova slačionica, dogradnja postojećih ili adaptacija, navodnjavanje i sanacija terena za igru i postavljanje javne rasvjete - rekao je predsjednik ŽNS-a Varaždin Nenad Horvatić i dodao kako će rezultati natječaja znati krajem svibnja.

U jednoj godini, objašnjava Horvatić, ukupna vrijednost projekata je milijun kuna, od čega su HNS i ŽNS Varaždin osigurali 300 tisuća kuna, a Varaždinska županija 200 tisuća kuna, dok ostatak osiguravaju gradovi i općine.

- Ja ću probati još, vidjet ćemo kakvi će biti uvjeti i ja se nadam da ćemo otiči na 1,2 milijuna kuna, pa će to u naredne ćetiri godine biti oko 5 milijuna kuna ulaganja u sportsku infrastrukturu na našem području - najavio je Horvatić.

'Devet novih školsko-sportskih dvorana'

Okupljenima se obratio i župan Anđelko Stričak koji je rekao kako je upravo sport bio jedan od najpogođenijih u pandemiji koronavirusa te kako će se u proračunu više sredstava izdvojiti upravo za sport.

- Jedan dio sredstava odnosio bi se na sportsku infrastrukturu, pa na sufinanciranje rada klubova i udruga s mladima i djecom te na sufinanciranje sportskih manifestacija i takmičenja - najavio je Stričak i kao prioritet istaknuo izgranju devet novih školsko sportskih dvorana.

Komentari