vijenac izaslanstva hns-a

Foto - Zorislav Srebrić: Herjavec je bio predestiniran za predsjednika HNS-a

Izaslanstvo HNS-a u posljednjih 20 godina nije propustilo ni jednu obljetnicu tragičnog odlaska Anđelka Herjavca...
Objavljeno: 20.07.2021. 20:00

Zadnja izmjena: 20.07.2021. 20:18

Foto: Luka Šalamun

Posljednje počivalište Anđelka Herjavca danas je, kao i svake godine u posljednjih 20 godina, obišlo izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza.

Savjetnik predsjednika HNS-a, Zorislav Srebrić, prava je riznica povijesti hrvatskog nogometa, te se ovom prilikom ponovno prisjetio toga kobnog 20.  srpnja 2001. godine, kada je i on bio jedan od onih koji su Anđelka očekivali u Zagrebu na sjednici Skupštine HNS-a.

- Bili smo u totalnom šoku, nevjerici, nismo vjerovali da je istina, provjeravali smo na deset različitih načina... Nažalost, bilo je istina. On je kao pravi „nogometni vojnik“ žurio na Skupštinu, ali nažalost, završilo je tragično.

'Totalne inovacije'

Anđelka naziva čovjekom „par excellence“, koji je do danas zadužio hrvatski nogomet, a bio je i jedan od naizglednijih kandidata za predsjednika HNS-a.

- On je po svojem dotadašnjem stvaranju i idejama koje su se tek kasnije realizirale stvorio prisutnost koja se osjeća do današnjih dana. A njegovo djelovanje počelo se osjećati već u prvim danima formiranja HNS-a, jer je bio na čelu grupacije koja se jako zalagala za totalne inovacije.

Predestinacija

Bi li najzad postao i predsjednik HNS-a?

- On je svakao bio jedan od predestiniranih kandidata, da u danom trenutku naslijedi Vlatka Markovića, jednu također izuzetnu osobu, igrača, trenera i nogometnog djelatnika. Teško je govoriti o tome „što bi bilo“, Savez bi se zazigurno razvijao, ali uz Anđelkovu aktivnost vjerojatno bi se razvijao i mnogo brže – zaključuje Srebrić.

Uz predsjednikova savjetnika, izaslanstvo HNS-a činio i Stjepan Merkaš, koordinator Hrvatskog nogometnog saveza za županijske nogometne saveze.

Komentari