Špancirfest

Foto - Atrij Županijske palače prigodno uređen za posjetitelje tijekom Špancirfesta

Objavljeno: 17.08.2023. 17:47

Zadnja izmjena: 17.08.2023. 17:55

Atrij Županijske palače tijekom svih deset dana trajanja Špancirfesta svoja vrata otvara prigodno uređen, a posjetiteljima će poslužiti kao kulisa za nezaboravne fotografije i kao mjesto koje priča posebne priče. 

Iz Županije su danas najavili da u podrumu Županijske palače svakodnevno u vremenu od 10 do 13 sati i 17 do 21 sat gosti mogu razgledati jedinstveni Centar za posjetitelje, u kojem se upotrebom modernih tehnologija na atraktivan i drugačiji način prezentira kulturna i povijesna baština naše županije. Posjetitelje očekuju hologramske projekcije, interaktivna ploča, vulkan pa čak i veliki zmaj…

 U atriju palače svakodnevno se u terminu od 17 do 21 sat predstavljaju proizvođači Varaždinskog bučinog ulja s europskom zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla te vinari koji su osvojili medalje na ovogodišnjem natjecanju Decanter u Londonu, a svoju turističku ponudu predstavljaju turističke zajednice gradova i područja iz Varaždinske županije.

Po prvi put u okviru Špancirfesta, u subotu od 19 sati bit će organizirana i modna revija narodnih nošnji Varaždinske županije, zahvaljujući suradnji Turističke zajednice i Zajednice kulturno-umjetnički udruga Varaždinske županije. Za tu priliku, s po jednim parom u narodnoj nošnji, na reviji će sudjelovati predstavnici 15 KUD-ova. 

Komentari