Alfa Romeo Zagato TZ3 Stradale u limitiranoj proizvodnji

Objavljeno: 01.04.2011. 19:21

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Automanija.com

Prošlog je ljeta Zagato predstavio svoju inačicu modela Alfa Romeo TZ3 Corsana povodom 100. rođendana Alfa Romea u sportskim natjecanjima, a koje je održano u Villa D'Este (Tivoli, Rim, Italija). Automobil uskoro ulazi u serijsku proizvodnju s ograničenim brojem primjeraka i pod drugim imenom  - TZ3 Stradale, piše portal Automanija.com

Model Corsa predstavljen je kao punokrvni trkaći automobil, dok je TZ3 Stradale u stvari njegova cestovna inačica. Ipak, zadržao je puno sportskog duha koji će se itekako svidjeti njegovim novim vlasnicima. Temljei se na američkom Dodge Viperu, koji je u prvom redu sportski i trkaći automobil, a tek na drugo mjesto možemo staviti njegovu cestovnu ulogu. Ipak, Alfin TZ3 Stradale je veći, širi i teži od svog "donora", no motor je isti.

Dok je Corsa dobila 4,2 litarski V8 motor od 420 konja te 6-brzinski sekvencijalni mjenjač, Stradale će imati poznati Viperov 8,4 litarski V10 motor koji razvija moćnih 600 konja. Nemojte se utrkivati s ovim automobilom, ostat ćete posramljeni.

Što se samog dizajna tiče, jednostavno se morate okrenuti za njim, jednostavno izgleda fantastično. I naravno da bi ga svatko poželio.


Automanija.com


Komentari