Autoprikratki predstavio novi Citroen C4 Cactus i Citroen C1

Piše: Zoran Stanko

Objavljeno: 13.09.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/Autoprikratki predstavio novi Citroen C4 Cactus i Citroen C1

Tvrtka Autoprikratki je u petak, 12. rujna, za građane Varaždina i okolice predstavila dva nova Citroenova modela. Riječ je o Citroenu serije 1 i Citroenu C4 - Cactus verzija...

Pažnju će u prometu zasigurno privlačiti model C4 Cactus, i to svojom specifičnom dvobojnom karoserijom s plastičnim Airbumps oplatama koje su punjene zrakom, a čiji je glavni zadatak zaštita od udaraca i ogrebotina. Uživo izgledaju veoma zanimljivo, a čini se da bi na dulje staze budući vlasnik ovog modela mogao imati velike uštede novca.

Airbumpsi su dostupni u četiri boje, a moguće ih je kombinirati sa desetak boja karoserije. Cactus pokreću motori nove generacije, koji su u skladu sa standardima Euro 6, a što odmah i znači da će biti veoma štedljivi.
Maloj potrošnji zasigurno će ići u prilog i masa od samo 965 kilograma, koja Cactus čini čak 200 kilograma lakšim od standardnog modela C4. Još jedan adut za Cactus je njegova cijena, a ona za početni model C4 Cactus Live PureTech 82 iznosi oko 101.000kn.

Drugi model Citroena koji je predstavljen varaždinskoj javnosti je dobro nam znani gradski mališan - C1. Kao novost ističe se Airscape izvedba s otvorom na krovu i platnenim krovom. Dužina vozila je tek 346 cm, ali kada sjednete u vozilo, dobit ćete dojam da se radi o većoj klasi automobila.

U unutrašnjosti se još mogu naći i 7 inčni tablet, kamera za vožnju unatrag, kao i opcija Mirror screen, koja omogućuje kopiranje sadržaja sa vašeg pametnog telefona na spomenuti tablet. Novi C1 među vodećima je u segmentu i u pogledu potrošnje goriva od svega 3,8 l/100 km, i emisije CO2 od samo 88 g/km. Spomenimo i početnu cijenu C1, a ona se kreće od 76 000 kn.

Svi zainteresirani mogu slobodno navratiti do Auto Centra Prikratki na adresu Zagrebačka 110, te pogledati novoizložene modele Citroena.
{gallery}Autoprikratki predstavio novi Citroen C4 Cactus i Citroen C1{/gallery}

Komentari