General Motors je obećao kako će se Chevrolet Bolt elektromobil pojaviti u proizvodnji. Svoju je premijeru doživio još u siječnju na 2015 Detroit Auto Showu, a kako saznajemo, proizvodnja zaista kreće vrlo brzo, piše automanija.

Ono što su obećali čelnici kompanije je kako će novi Chevrolet Bolt imati autonomiju vožnje veću od 325 kilometara do slijedećeg punjenja baterije, a sama cijena bi se trebala kretati oko 30.000$, što nam se čini privlačno. Nije sigurno hoće li se novi kompanijin elektromobil zvati Chevrolet Bolt, no sigurno je kako će se proizvoditi u General Motorsovoj tvornici u Detroitu, u kojoj se proizvode Chevtolet Sonic i Buick Verano.

Saznajemo i kako će kompanija uložiti oko 160 milijuna dolara kako bi adaptirala tvornicu za proizvodnju ovog elektromobila, te će uložiti još 40 milijuna dolara u Pontiac Metal Center koji se nalazi nedaleko tvornice, a gdje će se proizvoditi neki dijelovi za ovaj elektromobil.

U General Motorsu se nadaju kako će svojim novim elektromobilom uzdrmati “status quo” u proizvodnji elektromobila, odnosno dominaciju Tesla Motorsa, pogotovo njihovog Modela 3, a koji će imati sličnu cijenu i autonomiju. Početak proizvodnje Chevrolet Bolta, ili kako će se već zvati, trebala bi krenuti 2017. godine, dok se izvrše sve potrebne adaptacije.

Ovaj bi automobil trebao konkurirati i Ford Focusu Electric koji se već prodaje tri godine, no kompanija je uspjela prodati samo 4.600 primjeraka, dok je primjerice Nissan Leaf prodan u više od 66.500 primjeraka. No, šuška se kako Ford u tajnosti razvija svoj novi elektromobil koji će konkurirati Chevroletu i Tesli, tako da slobodno možemo zaključiti kako se tržište elektromobila polako ali sigurno.

Izvor: Automanija.com

Komentari

19.03.2015. 20:05h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Automanija.com