Citroen je ponovo pokrenuo akciju ‘Reciklirajte i profitirajte’, tijekom koje otkupljuje dotrajala vozila i šalje ih na reciklažu, a istovremeno nudi popust za svoje nove automobile, piše Automanija.

Potaknut uspjehom prošlogodišnje akcije ‘Reciklirajte i Profitirajte’, u kojoj je reciklirano više od 200 starih vozila, Citroen akciju provodi i ove godine. Cilj akcije je ukloniti s hrvatskih cesta stara i dotrajala vozila budući da stari i neispravan vozni park predstavlja dodatnu opasnost za sve sudionike u prometu. Također će se uz pomoć ove akcije pozitivno djelovati na očuvanje okoliša.

Otkupljuju se dotrajala vozila svih marki, bilo da su registrirana ili ne, koja se recikliraju u suradnji s tvrtkom C.I.O.S., specijaliziranoj za zbrinjavanje otpada. Vozila se otkupljuju kod svih ovlaštenih distributera novih vozila Citroën u Hrvatskoj.

Vlasnici otkupljenih vozila dobivaju popust na modele C3 i C-Elysée. Popust na C-Elysée iznosi do 15.000 kuna, a u akciji je dostupan već od 90.900 kuna. Citroën C3 PureTech 82 BVM u akciji je dostupan od 79.900 kuna.

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje akcije, iznimno smo ponosni što ponovo pokrećemo akciju koja će utjecati na pomlađivanje voznog parka u Hrvatskoj, na sigurnost u prometu i pozitivno djelovati na očuvanje okoliša. Naime, Citroen se smjestio u sam vrh proizvođača automobila u pogledu niske emisije ispušnih plinova. Ekološka učinkovitost marke ne očituje se samo u ponudi hibridnog dizela na modelu DS5 i električnog automobila C-Zero, već i u novim ekološki učinkovitim motorima kao što su PureTech motori i BlueHDi tehnologija! Na mnogo svojih modela Citroen nudi i mikrohibridnu tehnologiju, e-HDi sa sustavom Stop&Start, što također rezultira nižom potrošnjom i emisijom za 15 posto – rekla je Gordana Brlek , generalna direktorica Citroena, DS-a i Peugeota.

Izvor: Automanija.com

Komentari

22.01.2015. 08:34h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Izvor: blog.raleighscrapmetalrecycling.com