General Motors od 1908. godine proizveo 500 milijuna vozila

Objavljeno: 12.05.2015. 20:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: FOTO: Automanija

General Motors i Opel ovih su dana obilježili veliki događaj – proizvodnju 500-milijuntog vozila od osnutka tvrtke 1908. godine, piše Automanija.

U Opelovoj glavnoj tvornici u Rüsselsheimu bilo je svečano ovih dana. Upravo tamo proizveden je jubilarni 500-milijunti automobil General Motorsa, bijela Zafira Tourer. Automobil je poklonjen Anni Katharini Dionysius, koja je namjeravala kupiti automobil, a dobila ga je ‘džabe’. Ključeve joj je predao glavni izvršni direktor opela Karl-Thomas Neumann, a svečana primopredaja održana je u povijesnom ambijentu Opelove garaže oldtimera.

Za mene je ova obljetnica puno više od impresivnog broja jer 500 milijuna automobila znači 500 milijuna kupaca, priča i iskustava. Stoga tim kupcima kažemo ‘hvala’ 500 milijuna puta zbog njihove vjernosti i povjerenja jer nam je čast imati tako važnu ulogu u njihovim životima – rekao je Neumann.

U jedinstvenoj brojci od 500 milijuna vozila, s kojom se ne može pohvaliti nijedan drugi proizvođač, Opel je sudjelovao s proizvedenih 68 milijuna. Opel je automobile počeo proizvoditi 1899. godine, a GM-u pripada od 1929. godine.

GM je obljetnicu proslavio globalno. Istovremeno s proslavom u Rüsselsheimu vjerni su kupci bili pozvani u proizvodne pogone grupe u Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Kini. Anna Katharina Dionysius jedan je od pet kupaca širom svijeta kojima je prilikom obilježavanja ovog značajnog postignuća poklonjen novi automobil.

Tijekom 2015. očekujemo da ćemo širom svijeta dnevno proizvoditi više od 1000 automobila po satu, 24 sata na dan. Ukupno to je volumen od 10 milijuna vozila, najviše u našoj povijesti. Ovu uistinu impozantnu brojku gledam kao 10 miliuna prilika da još jednom potvrdimo kakva smo kompanija i kažemo hvala našim kupcima – rekla je CEO General Motorsa Mary Barra.

Izvor: Automanija.com

Komentari