Honda Civic Type R – impresivan izgled i 310 konja

Objavljeno: 03.03.2015. 20:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Automanija.com

Na aktualnom ženevskom salonu automobila, punom skupih superautomobila, Honda Civic Type R jedan je od najzanimljivijih sportskih auta koje ćemo ipak malo češće sretati na našim cestama, piše Automanija.

Granica od 300 KS u klasi kompaktnih sportaša, u pravilu prednjepogonaša, odavno više nije bauk, a sad ju je prešla i nova japanska jurilica. Iz 2.0-litrenog turbo benzinca izvučeno je 310 KS, s kojima ovaj automobil doista opravdava marketinški slogan trkaćeg auta za cestovnu upotrebu. Podsjetimo, otprilike toliko imaju i suvremeni WRC automobili.

Na novom Civicu Type R već izdaleka u oko upadaju aerodinamički dodaci koji daju do znanja da nije riječ o običnom autu. Počevši od agresivne prednje maske do ogromnog stražnjeg spojlera na vratima prtljažnika i impesivnih difuzora s donje strane sve je podređeno isticanju sportske prirode ovog automobila, ali podrazumijeva se također da svaki taj dio ima svoju funkcionalnu svrhu.

Evo još nekih brojkica. Osim spomenutih 310 KS motor isporučuje i okretni moment od 400 Nm, a uz pomoć šeststupanjskog ručnog mjenjača do stotke ubrzava za 5,7 sekundi. Maksimalna mu je brzina 270 km/h. Ispod 19-colnih kotača s gumama 235/35 skrivaju se 350 mm široki kočioni diskovi.

Sve ostalo na ovom autu dolazi s predznakom sportski – sportska unutrašnjost, sportski ovjes, sportska oprema… Očekivanja su velika, vjerujemo da će ih novi Civic Type R  i ispuniti.

Izvor: Automanija.com

Komentari