izrazite svoje mišljenje

!! GLASUJTE !! Građani iza "vojne pekare" servisiraju svoja vozila - zašto ne zadržati takvo mjesto?

Objavljeno: 02.02.2018. 10:14

Zadnja izmjena: 02.02.2018. 13:21

Foto: Luka Šalamun

Jutros smo objavili kako se za potrebe Državnog arhiva u Varaždinu djelomično adaptira objekt u Miškininoj ulici koji je vojsci svojevremeno služio kao spremište hrane, a poznat je pod nazivom „Vojna pekara“.

>>FOTO Doznajemo zašto se upravo odvijaju radovi na bivšoj vojnoj pekari - i kad će biti završeni

Radovi će biti završeni do trećeg mjeseca, no i to će biti privremenim smještajem za građu Državnog arhiva s obzirom da bi dugoročno rješenje zahtijevalo ulaganje od 12 milijuna kuna. Međutim, ono što je široj javnosti manje poznato, jest da betonska rampa („graba“) koja je vojsci nekoć služila za servis kamiona i drugih vozila, danas građanima služi za popravak vlastitih osobnih vozila. „Problem je to raditi doma na dvorištu radi ulja koje uvijek iscuri, bilo na pločnik ili u kanalizaciju, međutim – zašto Grad ne bi ostavio ovaj prostor građanima, dao im mogućnost da uštede kao sami svoji majstori?“, rekao nam je jedan od korisnika ove „servisne stanice“.

Pitamo vas, što vi mislite, bi li Grad Varaždin trebao zadržati ovaj ili izgraditi sličan prostor na kojem bi građani mogli  bez dodatnih troškova - samostalno i ekološki prihvatljivo servisirati svoja vozila?

Rezultati ankete

Biste li željeli slobodan prostor za samostalan servis vozila?

Da

76%

Ne

19%

Ne znam

5%

Komentari