Lotus Renault GP novi je tim u Formuli 1

Objavljeno: 16.12.2010. 17:37

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Lotus Renault GP novi je naziv Renaultove F1 momčadi nakon što su u vlasničku strukturu ušli Genii Capital i Group Lotus. Momčad Tonyja Fernadesa, koja je prijavljena kao Team Lotus, a nema veze s britanskim proizvođačem, vjerojatno će morati promijeniti naziv.

Nakon lanjskog povratka Lotusa u Formulu 1, samo s ‘posuđivanjem’ imena privatnoj momčadi, kupnja udjela u Renaultovom timu znači drugu fazu povratka slavnog britanskog proizvođača na F1 trkališta. Ovaj put Lotus ima punu potporu vlasnika, a to je malezijska kompanija Proton, a financijskog partnera pronašli su u tvrtki Genii Capital, koja ima sjedište u Luksemburgu.

Vlasničko-sponzorski ugovor Lotusa i Renaulta dogovoren je do kraja 2017. godine. U momčadi koja će i dalje imati bazu u Enstonu u Engleskoj Renault će i dalje biti dobavljač motora i ostale tehnologije za bolide.

Na bolidima će i dalje dominirati natpis Renault, a dizajn bolida će se izmijeniti. Koristit će se crna i zlatna boja, kao podsjetnik na suradnju Lotusa i Renaulta osamdesetih godina prošlog stoljeća.

automanija.com

Komentari