Luksuzan automobil

Maserati Levante prvi SUV iz Modene

Objavljeno: 24.02.2016. 19:59

Foto: carzreviewz.com

Prvi SUV stogodišnjaka iz Modene zove se Maserati Levante i bit će predstavljen na predstojećem sajmu u Ženevi, piše Autoklub.

Nakon što je predstavljen Quattroporte, potom i Ghibli, Levante je treća karika u lancu kojim Maserati želi u sljedećih pet godina višestruko povećati prodaju i dosegnuti dimenzije prave globalne luksuzne marke.

Linije karoserije koja predstavlja kombinaciju klasičnog SUV-a sa sportskim natruhama coupea, nastale su na platformi koju Levante dijeli s Ghiblijem pri čemu su najavljene vrhunske vozne osobine i performanse uobičajene za Maserati, ali i praktičnost i upotrebljivost koju do sada u Modeni nisu nudili svojim kupcima.

U standardnoj opremi u svih modela nalaze se elektronički kontroliran ovjes, pogon na sva četiri kotača, te automatski mjenjač sa 8 stupnjeva prijenosa.

Paleta motora nije službeno potvrđena, ali očekuju se tri 3,0-litrena V6 motora. Dva benzinska sa 350 i 430 konja, te dizelski istovjetne arhitekture koji stiže na proljeće kada će se Levante pojaviti na europskim tržištima.

Izvor: Autoklub

Komentari