Mazda 2 Demio iduće godine u električnoj inačici

Objavljeno: 21.02.2011. 19:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Automanija.com

U Mazdi su odlučili napraviti električni automobil. Bit će razvijen na bazi Demia (kod nas Mazda 2), a lansiranje se najavljuje za proljeće 2012., kad će početi iznajmljivanje u Japanu, donosi portal Automanija.com

Mazdin električni automobil baziran na Demiu imat će doseg od 200 km. Kad ga naprave, neće prvo u prodaju, nego će ga iznajmljivati uglavnom vladinim organima i flotnim kupcima.

Mazda trenutačno unaprijeđuje svoju Building Block strategiju, koja nastoji poboljšati bazne tehnologije razvojem učinkovitijih motora i mjenjača te smanjenjem težine. Tako će Mazda postupno uvoditi električne uređaje poput regenerativnog kočenja i hibridnih sustava. Inicijalni rezultat strategije – automobili opremljeni Mazdinom novom ‘eco-friendly’ SKYACTIV tehnologijom – na tržište stižu ove godine.

Paralelno sa Building Block strategijom, Mazda nastavlja i svoje istraživanje i razvoj električnog automobila dizajniranog za kupce koji se voze kratkim rutama. Kroz program iznjamljivanja električnih automobila, Mazda se nada obogatiti svoje znanje o potrebi za električnim automobilima i električnoj tehnologiji.

Motor s unutarnjim izgaranjem ostat će srce automobila i u budućnosti, a Mazda će nastaviti unaprijeđivati svoju osnovnu tehnologiju koja se koncentrira na unutarnje sagorijevanje. U isto vrijeme, ubrzat će razvoj raznih budućih ekološki nastrojenih tehnologija kako bi svim svojim kupcima ponudila užitak vožnje kao i visoku razinu sigurnosti i ekologije.


Automanija.com



Komentari