Na Croatian Drift Challengeu pobjedu odnio Slovenac Sedlar

Objavljeno: 07.09.2011. 19:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: automanija.com

Druga ovogodišnja runda Croatian Drift Challengea održana je u Osijeku, točnije na čepinskom aerodromu. Pobijedio je Slovenac Grega Sedlar, ispred naših vozača Marina Pirića i Miroslava Zrnčevića Mrguda, piše automanija.

Na užarenom asfaltu čepinskog aerodroma okupilo se dvadesetak driftera iz Hrvatske i Slovenije. Paklena vrućina pobrinula se da neki od njih ne nastupe u twin driftu. Oružje je položilo čak pet driftera pa smo u finalnim borbama gledali samo petnaest vozača.

Staza u Čepinu uvijek pruži atraktivne vožnje jer je među najbržima u regiji, s ulaznom brzinom preko 100 km/h. U to su se mogli uvjeriti i brojni sretnici koji su uspjeli uhvatiti mjesto u drift taxiju.

U twin drift borbama u polufinalu smo gledali dva hrvatska i dva slovenska vozača. Brzi i spretni Slovenci, Sedlar i Šuštaršić pokušali su izbaciti Zrnčevića i Pirića koji su tog vikenda bili u svom elementu.

Na najvišu stepenicu postolja je na kraju stao Grega Sedlar, koji ove godine vozi kao u transu, sa savršenim prosjekom pobjeda. Marino Pirić, organizator CDC-a, uzeo je drugo mjesto, a na treću stepenicu postolja stao je vozač Links Teama Miro Zrnčević Mrgud.

Sljedeća runda CDC-a bit će 2. listopada u Zagrebu, odnosno u Mičevcu. Ondje će se odlučivati o hrvatskom prvaku i ukupnom pobjedniku sezone 2011., budući da se neke utrke CDC-a boduju i za slovensko prvenstvo.

Izvor: automanija.com

Komentari