Rusi s novom Ladom XRay u ofenzivi!

Piše: evz/autoklub

Objavljeno: 10.11.2015. 20:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Autoklub

Sredinom prosinca u ruskim pogonima Avto VAZ-a započinje proizvodnja potpuno nove Lade XRay. Tako je to nakon sedanskog modela Vesta već drugi model koji je ove godine predstavljen u serijskoj inačici spremnoj za proizvodnju, piše Autoklub.

Za razliku od studije prikazane na Salonu automobila u Moskvi 2013. i 2014. serijski model nema bitno izmijenjen izgled koji je sasvim moderan, dok u unutrašnjosti pronalazimo upravljač presvučen kožom, USB priključak, prozore i ogledala pokretane elektrikom, klima uređaj, senzore za parkiranje - dakle sve redom danas uobičajeno u modernim automobilima.

I sasvim očekivano, jer novi XRay koristi Renault-Nissanovu B0 platformu kao i motore: 1,6-litreni benzinac sa 106 KS i 114 KS i 1,8-litreni sa 123 KS. Pet stupanjski ručni mjenjač dolazi serijski, a kao opcija i automatik. Usto, Rusi imaju visoka očekivanja na zahtjevnom EuroNCAP testu kojem će novi XRay podvrgnuti iduće godine.

Hoće li i kada XRay baš kao i Vesta stići na europska tržišta još nije poznato, a za takav nastup morat će biti osiguran 1,5-litreni dCi motor. S obzirom da će Vesta u Rusiji stajati preračunato oko 6200 eura, XRay bi mogao stajati oko 8 tisuća eura.

Izvor: Autoklub

Komentari