Petrov vozi za Lotus Renault GP i sljedeće dvije sezone

Objavljeno: 25.12.2010. 20:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Wikipedia

Ruski vozač Vitalij Petrov vozit će za F1 momčad Lotus Renault GP i sljedeće dvije sezone. Njegov partner bit će poljski vozač Robert Kubica, donosi Formula1.com

Petrov je ove sezone odradio "rookie" sezonu za Lotus Renault GP i šefovi su očito bili zadovoljni njegovim radom. Sezonu je završio kao 13. vozač u poretku Formule 1, a najbolji plasman bilo mu je 5. mjesto na Velikoj nagradi Mađarske u Hungaroringu.

Nakon potpisivanja novog dvogodišnjeg ugovora, Vitalij Petrov je istaknuo da je naučio puno u svojoj prvoj sezoni i da se nada boljim rezultatima u budućnosti.

- Nakon jedne sezone znam puno više o samom sportu, o stazama i o automobilu. To će mi pomoći da ostvarujem bolje rezultate u budućnosti. 2010. je bila godina učenja, a 2011. bi trebala biti godina rezultata. - istaknuo je Petrov.

Šef momčadi Gerard Lopez istaknuo je da je sretan jer su uspjeli zadržati Petrova u momčadi.

- Prošle sezone pokazao je u nekoliko navrata da ima potencijala za najbolje rezultate. Sad samo mora dobiti konstantnost i dobro raditi cijeli vikend tijekom utrka. I utrku po utrku. - naglasio je Lopez dodavši da je Petrov važan za momčad i iz marketinškog aspekta.

- Zahvaljujući Vitaliju, svijet Formule 1 otvoren je i Rusiji. U zadnjih nekoliko mjeseci ostvarili smo odlične kontakte s Rusijom i njihovim najvećim kompanijama. Nadamo se da ćemo iz tih kontakata uspjeti izgraditi uspješan poslovni odnos. - istaknuo je Lopez.

Komentari