Radical Sportscars SR3 SL stiže u siječnju 2011. godine

Objavljeno: 17.12.2010. 16:50

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Oni pravi ljubitelji super sportskih automobila sigurno znaju za Radical Sportscars, tvorca legendarnog modela SR8 i rekordera Nordschleifea. No, ovaj je priča o njihovom drugom modelu, koji bi također mogao biti jednako slavan. Ovo je priča o modelu SR3 SL koji će, kako tvrde u kompaniji, osim trkaći bolid biti i cestovna jurilica.

Radical model SR3 SL opisuje kao najnapredniji sportski automobil ikada. Pod haubom ćete pronaći 2,0 litarski Fordov ST motor koji je posebno tuniran na 300 konja. Pogon je stražnji, mjenjač je 6-brzinski sekvencijalni a mijenjanje brzina je kao u Formuli 1, što je vrlo napredno za ovakav tip sportskog automobila. Dodajmo i poseban "auto-blipper" pogon te napredni sustav upravljanja mašinom, sve su to zadnje riječi tehnike. Još jedna zanimljiva karakteristika je i težina ovog bolida - samo 676 kilograma.

Spomenuli smo kako je ovo cestovni model, a za utrke je pripremljen SR3 RS model, te novi veći SR8 RX, kojeg će pokretati 2,7 litarska RPX V8 mašina.

Radical SR3 SL će se premijerno predstaviti na Autosport International Show u Birminghamu u Velikoj Britaniji i to već u siječnju 2011. godine. U prodaji ga očekujte odmah nakon premijere.

automanija.com



Komentari