Seat Mii blizanac Volkswagena Up i Škode Citigo

Objavljeno: 05.10.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: automanija.com

Iz Seata javljaju kako je otkriven još jedan automobil koji će unutar VW grupacije biti napravljen na bazi Volkswagena Up. Škoda je svoj najmanji model nazvala Citigo, a Seat se odlučio za neobični naziv Mii, piše automanija.

Iz španjolske su tvrtke priopćili da Mii kombinira Seatov sportski mediteranski dizajn s vrhunskom kvalitetom izrade i brojnim mogućnostima personalizacije. O kvaliteti još ne možemo suditi, niti o personalizaciji, ali o dizajnu možemo.

Trovratna verzija modela Mii na španjolskom će tržištu biti dostupna već ove godine. Komercijalizacija u ostatku Europe počinje u proljeće 2012., a tada će stići i peterovratna verzija.

Motor ugrađen u Seat Mii je 1.0-litreni benzinac sa snagom od 60 ili 75 KS. Oba su sasvim dovoljna za samo 854 kg težak auto. Osiguravaju mu agilnost, a istovremeno su štedljivi, s prosječnom potrošnjom od 4,5 i 4,7 litara. u Ecomotive verziji sa start/stop sustavom potrošnja će biti 4,2 litre.

Zajedno s tehnološkim blizancima iz Volkswagena i Škode, Seat Mii također će prvi put u klasi ponuditi sustav City Safety Assist koji sprječava sudare u gradskom prometu do 30 km/h.

Dio opreme bit će i Seat Portable System koji na nov način objedinjava zabavu, navigaciju, telefon i podatke o vozilu. Jedna od funkcija ovog sustava, baziranog na 5-inčnom ekranu, je i tzv. ‘Eco-trener’.

Izvor: automanija.com

Komentari